JEVNAKER:Turistattraksjonen i fjordenden hadde mye på menyen denne helgen, men det største trekkplasteret var etter applausen å dømme den gylne sangfuglen med fritidsreir i Nordre Oppdalen.

Det er fristende å bruke «glassklar» for ordlegge opplevelsen for de flere hundre tilhørerne, men vi lar være. Uansett er det liten tvil om at publikum, med god grunn, satte pris på konserten som er den første i rekken av ukentlige sangerbesøk denne sommeren (se artistoversikten nederst på denne siden).

Rolige klassikere

De som føler den lokale kulturscenen og husker noen uker tilbake i tid, fikk trolig med seg Aas Hansens innsats som en av Våryr-gjengen. Lørdag fikk de frammøtte se og høre henne i tidlig formiddagsdrakt. Rolig, men ikke kjedelig, brukte hun en times tid på klassikere som «What the World Needs Now», «Under My Skin» og «Wonderful World». Hun hadde også med seg egenskrevne låter.

Høydepunktene for undertegnede var Aas Hansens versjoner av Joni Mitchells «Both Sides Now» og Leonard Cohens «In My Secret Life».

– Ble ferdige i natt

Flere vi snakket med hadde kommet ens ærend for å høre Aas Hansens stemme, akkompagnert av ektemann og trommis Eirik-André Rydningen og Eirik Berge på tangenter. Men det skadet ikke for interessen rundt glassverket denne lørdagen at det også var offisiell åpning av Høvdinghallen.

– Vi var ikke ferdige før i natt, kunne glassverksdirektør Kari Roll-Mathiessen fortelle om hallen som tidligere har huset sesongutsalget. Nå er sortimentet supplert med øl fra 50 små bryggerier rundt omkring i Norge. I tillegg skiltes det med (til dels relativt) kortreist mat fra alle landets fylker.

– Selger som bare det

Aller kortest reise har osten fra Thorbjørnrud.

– Vi har omsetning som bare det, fortalte Linda Høglund etter drøye to timer i Høvdinghallen.

Der solgte hun blåmuggost og cheddar ystet i hotellets svømmebasseng.

– Det er kjempeflott å få vise seg fram på denne måten, mente Tonje Holtklimpen som sto og ga folk smaksprøver på saft fra Eventyrsmak fra Røyse.

Som om ikke det var nok, åpnet glassverkets også sin «interiøroutlet» denne helgen.

Sommerkonserter på Hadeland glassverk

25. juni – Gunda Marie Bruce

2. juli – Lillbabs

9. juli – Janne Hea

16. juli – Henning Klevmark

23. juli – Vimmelby

30. juli – Aud Wilhelmsen

6. august – Trond lLen

(Dette ifølge HGs egne nettsider)