Utstillingsåpning på Hadeland Glassverk: Solgte kunst for nesten en million

I GLASSHYTTA: Trudy Wiegand under forberedelsene til seg til utstillingsåpning på Hadeland Glassverk.

I GLASSHYTTA: Trudy Wiegand under forberedelsene til seg til utstillingsåpning på Hadeland Glassverk. Foto:

Av

Samtidskunstner Trudy Wiegand solgte kunst for nesten en million kroner under åpningen av utstillingen «Synergi» på Hadeland Glassverk i helgen.

DEL

Dette går fram av en pressemelding fra HG, sendt ut mandag. Der opplyses det at 20 malerier av 55 utstilte ble solgt åpningshelgen.

– Hadeland Glassverk er stolte over å kunne samarbeide med Wiegand, og meget fornøyde med utstillingen. Den populær samtidskunstner Wiegand har bygget seg opp en stor kundegruppe. Kunsten hennes er populær, og interessen øker kontinuerlig. De gåtefulle oljemalerier henter ofte inspirasjon fra naturen med et fantastisk grep om farge, heter det i meldingen fra HG.

LES OGSÅ: Her forbereder Tru­dy Wie­gand seg til helgens utstillingsåpning på Hadeland Glassverk

Fornøyd kunstner

Wiegand var svært fornøyd med åpningen.

– Jeg er fryktelig fornøyd, stolt, ydmyk og sliten. Det ligger enormt mye arbeid bak denne separatutstillingen og å oppleve en slik overveldende positiv respons på åpningshelgen, etter alt hardt arbeid over lang tid, er noe jeg er svært glad og evig takknemlig for, sier hun i meldingen.

Interessen er stor for hennes kunstverk og det var lang kø ved åpningen. De besøkende kom fra både Belgia og Trondheim for å kjøpe og se maleriene hennes.

Fat og boller fra HG

Wiegand har lang venteliste på sine verk. Hennes tilhengere hadde store forventninger til denne separatutstillingen i Galleri 1 på Hadeland Glassverk.

Utstillingen inkluderer også en serie med fat og boller i glass, som er utarbeidet i sammen med Hadeland Glassverk. Wiegand jobbet selv i glasshytta sammen med glassblåserne for å skape de unike produktene.

Utstillingen er åpen fram til 10. november.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags