Susanna Wallumrød spiller på Huset

Til Brandbu: Susanna Wallumrød.

Til Brandbu: Susanna Wallumrød. Foto:

Susanna Wallumrød spiller på Huset i Brandbu 9. februar.

DEL

Susanna er tre ganger vinner av Spellemannsprisen i «Åpen klasse» og har mange prestisjefylte utmerkelser bak seg – som Radka Toneffs minnepris og DNBs musikerpris under jazzfestivalen på Kongsberg, Edvard-prisen i 2017 og mye mer.

Det forteller Tore Pettersen i Hadeland jazzforum i forbindelse med en pressemelding som er sendt ut.

Susanna har med seg Helge Sten på gitar og Pål Hausken på trommer og vokal, selv spiller hun flygel og synger. Denne trioen spilte sin første konsert i 2007 og er den opprinnelige besetningen i Susannas trio. Sammen har de gjort albumet «Flower of Evil», innspilt i legendariske Atlantis Studio i Stockholm.

Hos Hadeland jazzforum i februar vil de spille et bredt utvalg fra mange av Susannas album, både hennes egen musikk og personlige coverlåter, skriver arrangørene i pressemeldingen.

LES OGSÅ: – Det er nesten naturstridig at det er en jazzklubb her på bygda

Helge Sten er kjent fra band som Supersilent og Motorpsycho, og eget soloprosjekt Deathprod. Pål Hausken spiller i In The Country, Music for a while, og med artister som Solveig Slettahjell og Ida Jenshus, blant mange andre.

Susanna Wallumrød er kjent for sine personlige forvandlinger av sanger av blant annet Dolly Parton, Thin Lizzy, Purcell og Leonard Cohen, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neon, Jenny Hval, Bonnie «Prince» Billy, John Paul Jones, Stian Westerhus, Tord Gustavsen og samtidsdans-kompaniet Carte Blanche.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags