Feirer kultursalen ei hel uke til ende

SAMARBEID: Rektor Soon Elisabeth Øhrling (foran) og kultursalansvarlig Torstein Nybø. Sittende bak fra venstre ansvarlig for rockekvelden Veronica Stokkvold, biblioteksjef Wenche Nyaas og fagkooridinator for musikk på musikk, dans og drama ved skolen, Charlotte Bredsen.

SAMARBEID: Rektor Soon Elisabeth Øhrling (foran) og kultursalansvarlig Torstein Nybø. Sittende bak fra venstre ansvarlig for rockekvelden Veronica Stokkvold, biblioteksjef Wenche Nyaas og fagkooridinator for musikk på musikk, dans og drama ved skolen, Charlotte Bredsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Barn, unge og voksne. Alle skal finne noe som de har lyst til å delta på under jubileumsuka til Hadeland kultursal.

DEL

Fra lørdag 21. oktober og ei hel uke framover blir det fullt program rundt om i lokalene til Hadeland videregående skole. Da er det nemlig fem år siden kultursalen ble åpnet, og det må selvfølgelig feires.

– Mer enn en skole

Rektor ved skolen, Soon Elisabeth Øhrling, får ikke fullrost det å ha en kultursal lokalisert i skolen.

– Kultursalen og biblioteket gjør at huset vårt blir et regionalt kultursenter. Vi blir mer enn skole – og det er veldig bra, sier Øhrling.

Hun får ros tilbake fra kultursalansvarlig Torstein Nybø: – Det at skolen er såpass åpen gjør at huset blir slik det var tenkt. At vi har ei flott musikk, dans og dramalinje som er en svært stor og viktig aktør på huset og i bygda, gjør jo tilbudet enda bedre.

Og nettopp elever og lærere fra skolen får mulighet til å vise seg fram onsdagen der de skal presentere smakebiter fra tidligere forestillinger og konserter.

SAMARBEID: Rektor Soon Elisabeth Øhrling (fra høyre), kultursalansvarlig Torstein Nybø. ansvarlig for rockekvelden Veronica Stokkvold,  fagkooridinator for musikk på musikk, dans og drama ved skolen, Charlotte Bredsen og  biblioteksjef Wenche Nyaas

SAMARBEID: Rektor Soon Elisabeth Øhrling (fra høyre), kultursalansvarlig Torstein Nybø. ansvarlig for rockekvelden Veronica Stokkvold, fagkooridinator for musikk på musikk, dans og drama ved skolen, Charlotte Bredsen og biblioteksjef Wenche Nyaas Foto:

Lang konsertrekke

I jubileumsuka skjer det noe nesten hver eneste dag, og det er et mangfold av lokale og nasjonale aktører som skal gi hadelendingene åndelig føde. Flest i tallet er konsertene. Gran jente- og guttekorps får æren av å starte jubileet med konsert lørdag 21. oktober. Dagen etter kommer Moddi, Pål Moddi Knutsen. Han deler scene med TrondheimSolistene Quartet.

– Det er kanskje en av de virkelig store høydepunktene nå i høst, sier Nybø stolt.

Torsdag 26. oktober dukker Halvdan Sivertsen opp.

Jubileet avsluttes med familiedag med barneteater, klovnemagi, ballsjonglering og oktoberrock lørdag 28. oktober. Opprinnelig var TNT trekkplasteret på kveldsarrangementet. Bandet valgte å trekke seg i slutten av september på grunn av det de sjøl kaller «omstruktureringer» i bandet.

– Vi er selvfølgelig skuffet over at det ikke ble TNT-konsert, men nå tror jeg vi har funnet en god løsning, sier Nybø.

Konsertrekka denne lørdagen starter med spellemannvinnerne Ila Auto som spiller norsk bluegrass, så følger All in fra Modum, The Creepers fra Nittedal og til slutt de to hadelandsbandene The Bloopers og Sons of Taiga. Oktoberrocken avsluttes av Tindrum og Jørn Lande.

– For første gang setter vi opp et serveringstelt utenfor foajeen. Der blir det lokal mat og lokalt drikke, frister Torstein Nybø.

Høsten i Hadeland kultursal

23.09.2017 Teater Innlandet: Solveigs 2. sang

  • Teater-installasjon med videokunst og hørespill - kun 35 seter

12.10.2017 Kjetil & Kjartans tips mot mobbing: «Foreldre mot mobbing»

  • På oppdrag fra Utdanningsdirektoratet og i samarbeid med mobbeforskere og FUG (Foreldreutvalget for grunnskolen) har Kjetil og Kjartan laget et opplegg for foreldresamarbeid mot mobbing. Forestillingen byr på konkrete tips om hva foreldrene kan gjøre for å forebygge mobbing – både på skolen og i fritiden. Forestillingen er også en gjennomgang av fakta og myter om mobbing.

Uke 43: «Jubileumsuka»

21. okt: Høstkonsert, Gran Jente- og Guttekorps

22. okt: Moddi og Trondheimsolistene Quartet

24. okt: Bokbad med lokale forfattere på Gran bibliotek

25. okt: Festforestilling med musikk, dans og drama fra Hadeland vgs.

26. okt: Halvdan Sivertsen: «Ennu ikke landa»

28. okt. Oktoberrock

09.11.2017 Teater Innlandet: KORPS

  • En teater-hyllest til korpsene, skrevet av Knut Nærum
  • Det er ikke bare Silje og Emil som blir kjent gjennom korpset. På dugnad treffes foreldre og naboer også, enten de vil eller ikke. Her er det mye følelser og engasjement i sving, både for ungdommene selv og folka rundt. Korps er en hyllest til korpslivet i bygd og by. Knut Nærums tekst er varm og full av humor. Og når vi kommer til ditt spillested, fyller vi scenen med lokale skolekorps!
  • Brandbu Skolekorps og Gran Jente- og Guttekorps skal på scenen!

12.11.2017 Hadeland jazzforum: Konsert med Hæljeswingen storband

18.11.2017 Jubileumskonsert Nos Alter

19.11.2017 Teater Innlandet: HELLO

24. - 25.11.2017 og 30.11. - 02.12.2017:

Hadeland revyteater med nytt juleshow over to helger!

09.12.2017 Tough Daddy med den årlige, musikalske festaftenen «Jul i New Orleans»

Dukketeater og forfattere

Gran bibliotek har to av arrangementene. Det største er på tirsdagen da de inviterer til lokalt forfattertreff med Stein Buan, Erling Greftegreff, Helge Haukeli, Leif Høghaug, Gunnar Kopperud, Jane Mysen, Håkon Sønneland og Hilde Wien.

– Vi er så heldige å ha mange forfattere på Hadeland, og det var vanskelig å velge ut hvem vi skulle invitere. Vi har prøvd å samle en sammensatt gjeng med ulike målgrupper, sier biblioteksjef Wenche Nyaas.

Torsdagen inviteres de yngste til biblioteket. Da kommer dukketeateret Diddi på besøk. Hun viser forestillingen Bukkene Bruse og den vesle kalven. Her må billetter bestilles i forkant, og Nyaas opplyser at det nærmer seg utsolgt allerede.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags