Gå til sidens hovedinnhold

Maraton-feiring i kultursalen

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er forløsende håpefullt å oppleve unge mennesker i scenisk utfoldelse i en fullsatt kultursal, slik fem årskull elever fra musikk, dans, drama framsto onsdag kveld i storslagen 5-årsfeiring.

«Femårsjubilanten Musikk, dans, drama inviterer til festforestilling i Hadeland kultursal. Elever og lærere presenterer høydepunkter fra forestillinger og konserter. Benytt denne anledningen til å høre de unge og fremadstormende!»

Slik lød den frimodige invitasjonen fra elevene i anledning feiringen av at Hadeland videregående skole, kultursalen og biblioteket har vært fem år i nytt bygg.

– Vi har fått en festsal til berikelse for hele regionen, og er heldige og privilegerte som inviteres til festforestilling, hilste rektor Soon Elisabeth Øhrling innledningsvis, før det ekte 5-årsbarnet, musikk, dans, drama, skapte formidabel festrus fra scena.

 

Festforestilling

Fem års gjensynsfest med om lag 60 elever fra 2012 og fram til i dag, kunne ikke bli annet enn en storslagen festforestilling. Tre timer med musikkgrupper og band i ulike varianter, vokalgrupper, sanglige og instrumentale solister, dramagrupper i samspill og monologer, skolekor, blåseensemble, gitargrupper og mer vi kanskje har glemt. Ingen spesielt vurdert eller nevnt, sjølsagt, siden det handler om helhet som overgår summen av delene.

Vi fikk heftige og medrivende appeller til rytmefoten, følsomme vokalinnslag for tårekanalene og gode doser latterterapi, formidlet i tette gruppesamspill og flotte enkeltprestasjoner. Lærerne slapp seg også løs med herlig dramaparodi og overbevisende bandsamspill som viste noe av grunnen til at unge elever våger å stå så frimodig fram på ei scene og virkelig by på seg sjøl.

Bildeserie

Jubileumsforestilling i kultursalen

 

Energi og glede

Det handler om kreative talenter med tilgang på en unik arena som kultursalen vitterlig er.

«Salen gir anledning til store opplevelser for hele bygda.» «Viktig fellesrom som mange begynner å få et forhold til.» «Gir tilgang til kulturopplevelser og teater lokalt som vi ellers måtte dratt til Oslo for å få del i.» «Musikk dans, drama har gitt HVS nye dimensjoner.»

Det er noen av spontanreplikken blant publikum.

«Salen er kostbar å leie for mindre grupper. Og at drama forsvinner, er nesten ikke til å tro, i et lokalmiljø med så solide teaterrøtter, og med slike fasiliteter og muligheter til å utvikle faget», er en smule motrøst fra Gunnar Kopperud, mangeårig dramapedagog og lærer ved tidligere Brandbu videregående skole.

Les også

HVS – lang dags ferd

LES også Jan Reidems tanker om den nye skolen og kultursalen:  

Uten at det spolerer festrusen hos stolte familier og venner som villig applauderte jubilantene.

I sin festhilsen i starten understreket Randi Eek Thorsen betydningen av kunst og kultur, avgjørende for vår menneskelighet, gjør oss imponerte og stolte og gir oss energi og glede. Sant ord, vil onsdagens publikum utvilsomt istemme.

Les også

Festtale til jubileet: - Vi er ikke bare hjerne, munn, muskler, armer og bein. Vi er også sanselige individer.

 

 

Kommentarer til denne saken