Korpskonkurranse for hele Innlandet arrangeres på Hadeland

ARRANGØR: Brandbu skolekorps tok førsteplassen i  HO-mesterskapet i 2018. De er også arrangør av årets konkurranse sammen med Moen musikkforening.

ARRANGØR: Brandbu skolekorps tok førsteplassen i HO-mesterskapet i 2018. De er også arrangør av årets konkurranse sammen med Moen musikkforening. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Til helgen møtes skolekorps og voksenkorps fra hele Hedmark og Oppland til konkurranse i Hadeland Kultursal på Gran.

DEL

Til sammen 33 korps og omlag 1000 musikanter skal spille sitt innøvde konkurranserepertoar, fordelt på flere divisjoner og klasser i løpet av helgen.

Hedmarks-og Opplandsmesterskapet er for mange korpsmusikanter et av sesongens høydepunkt, der korps fra hele regionen møtes for å spille for hverandre og treffes gjennom felles interesser. Det er alltid god stemning på våre konkurranser, og musikantene er ivrige støttespillere for hverandre, framfor å være bitre konkurrenter, sier Botolv Gjeldaker, daglig leder i Norges Musikkorps Forbund Hedmark/Oppland i en pressemelding fra arrangøren. Moen musikkforening og Brandbu skolekorps er tekniske arrangører.

Generalprøve

For mange korps er den årlige regionkonkurransen på seinvinteren et viktig mål og motivasjonsfaktor, som sørger for god musikalsk utvikling gjennom sesongen. I tillegg er det for flere av voksenkorpsene en god generalprøve til NM Janitsjar den første helgen i april, der flere av korpsene fra Hedmark og Oppland deltar årlig.

Hadeland Janitsjar og Jevnaker ungdomskorps skal konkurrere i Trondheim helgen etter innlandsmesterskapet.

FORNØYD: Hadeland Janitsjar blåste godt, og er strålende fornøyd etter helgens HO-mesterskap. Det viser at de er beste janitsjarkorps på Hadeland, og ypper seg mot korps som spiller i høyere divisjoner.

FORNØYD: Hadeland Janitsjar blåste godt, og er strålende fornøyd etter helgens HO-mesterskap. Det viser at de er beste janitsjarkorps på Hadeland, og ypper seg mot korps som spiller i høyere divisjoner. Foto:

Skole- og voksenkorps

På årets Hedmarks-og Opplandsmesterskap konkurrerer skolekorpsene med janitsjarbesetning i tre divisjoner, og brass-skolekorpsene har en divisjon. Voksenkorpsene i janitsjarklassen er fordelt over tre divisjoner. Voksenkorpsene med brassband-besetning hadde sin regionkonkurranse i februar, der Jaren Hornmusikkforening stakk av med seieren.
Det vil blir musikkaktivitet fra morgen til kveld både lørdag og søndag, og konkurransen er åpen for publikum.

I klassen for skolekorps deltar Gran jente- og guttekorps og Brandbu skolekorps fra Hadeland.

Gran jente- og guttekorps deltar i klassen for skolekorps.

Gran jente- og guttekorps deltar i klassen for skolekorps. Foto:

NMF Hedmark/Oppland er en av 8 regioner i NMF. NMF Hedmark/Oppland organiserer 168 korps og drøyt 5000 musikanter og drillere.

LES OGSÅ: Brassgull til Brandbu

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags