Musikalsk kinderegg i kultursalen

Konsertklare: Ole Kristian Egge og Monica Egeland Hammer foran sine orkester og kor under fellesøvelse på Granvang.

Konsertklare: Ole Kristian Egge og Monica Egeland Hammer foran sine orkester og kor under fellesøvelse på Granvang. Foto:

Av

Når tre av Hadelands største aktører slår seg sammen blir det rene kindereggeffekten, som gir tre gode ting på en gang. Dette skjer i Hadeland Kultursal på lørdag når Moen Musikkforening, Nos Alter og Hadeland Janitsjar inviterer til felles konsert.

DEL

I høst har disse ensemblene øvd inn musikk i fra ulike sjangere, men felles for musikken er at den enten er fra filmer eller fra scene.

Alle tre aktørene pleier å ha høstkonsert hver for seg, men i år tok Moen Musikkforening initiativ til et fellesprosjekt å ba med seg blandakoret Nos Alter og Hadeland Janitsjar. Noe av repertoaret blir fremført sammen og noe hver for seg.

Nos Alters dirigent Monica Egeland Hammer har i tillegg med, sin etter hvert, faste pianist Øyvind Sundsvalen for akkompagnement til sangnumrene de fremfører alene.

Moen Musikkforening og Hadeland Janitsjar ledes av sine faste dirigenter, henholdsvis Ole Kristian Egge og Espen Aslaksen.

Både dirigenter og aktører synes det har vært utfordrende og lærerikt å øve mot et felles mål og sy sammen det hele til en felles konsert.

Her blir det teatermusikk av Alf Prøysen, romantikk fra Walt Disney film, opera av Verdi og mye mer. Her blir det musikkopplevelse for alle generasjoner så sett av noen timer på lørdag kveld.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags