Stilsikkert fra Soul Teens

POP, FUNK OG GOSPEL: Fengende låter og mye artig koreografi fra Soul Teens gjengen. Her med Ine Sofie Lodsby og Linn Eirin Sørumshagen som solister.

POP, FUNK OG GOSPEL: Fengende låter og mye artig koreografi fra Soul Teens gjengen. Her med Ine Sofie Lodsby og Linn Eirin Sørumshagen som solister.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hadeland Soul Teens føyer seg fint inn i rekken av god ungdomskortradisjon på Hadeland. Torsdag leverte de en seirende fin musikal i kultursalen.

DEL

HADELAND: Hvem husker ikke Agape, som banet veg for ungdomskorene på Hadeland? Hadelands utsendte hadde gleden av å være med i dette koret i mange år. Plateinnspilling var et av de store høydepunktene. Agapetiden minnes med stor glede. Kordial videreførte tradisjonen og Soul Teens er jammen på god veg de også!

«Victory» for andre gang

Framføringen av musikalen «Victory», laget og utgitt på plate av forbildene Oslo Soul Teens, viste et ungt kor med stor sangglede til sine egne.

For det var nettopp konfirmanter fra Lunner og Gran som utgjorde størstedelen av tilhørerne. Om ikke salen var fullsatt var det langt flere til stede enn første gang Hadeland Soul Teens framførte musikalen. Ja, for dette var andre gang koret framførte «Victory». Og for første gang fra en større scene som det kultursalen er.

Om tro og hverdag

Så var showet i gang. Først med en speilingsscene om skjønnhetspresset ungdommen utsettes for. En av flere hverdagssituasjoner som mange kjenner seg igjen. Alt fra «flink pike» kravene til den litt tverre mor-datter samtalen ved frokosten.

Troen står sentralt i «Victory» musikalen og formidles på en god og tankevekkende måte med samtalen med Gud og bloggeren som nettopp blogger om Gud.

Det svinger av Soul Teens med fengende kjente og ikke fullt så kjente låter med engasjerte sangere og uredde, frimodige og gode solister.

Miksen av hverdagssituasjoner og refleksjoner om krav, venneforhold, tvil og tro og friske låter, god scenelyd og engasjert sceneopptreden gjorde Soul Teens «Victory» framføring til en god og levende konsertopplevelse.

– Grei undervisning

Dette var trosopplærer i Gran, Line Cecilie Børresen enig i. Såpass godt at hun grep ordet etter forestillingen.

– Jeg fikk plutselig lyst til å si noe, sa hun før hun henvendte seg til konfirmantene.

– Grei konfirmantundervisning, eller? og fikk en høy unison stemme tilbake som bekreftelse på det, før hun takket kordirigentene.

– En stor takk til Ida og Kine som har gjort dette mulig, sa Børresen til slutt i sin takk til koret.

Dirigent Kine Vik-Erstad takket publikum og inviterte flere til å bli med i koret.

– De er flinke, sant? sa hun til stor applaus fra fornøyde publikummere.

Hun sa seg fornøyd med konserten, men innrømte at hun var svært spent før det hele startet.

– Jo, da, dette gikk veldig bra. Men jeg var ikke så sikker etter generalprøven, sa hun med et lettet smil mot en korgjeng som innrømmer at de var en smule nervøse for det hele brøt løs for alvor.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags