Maren (15) håper hun og bratsjen får plass på musikklinja fra høsten

SATSER PÅ MUSIKKLINJA: Maren Haugen fra Jaren håper å begynne på musikklinja på Hadeland videregående skole fra høsten. Der vil hovedinstrumentet være bratsj.

SATSER PÅ MUSIKKLINJA: Maren Haugen fra Jaren håper å begynne på musikklinja på Hadeland videregående skole fra høsten. Der vil hovedinstrumentet være bratsj. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Maren Haugen fra Jaren har søkt om plass ved musikklinja på Hadeland videregående skole fra høsten. Hun håper å få plass for seg og bratsjen.

DEL

– De har gitt tilbakemelding om at de gjerne tar imot bratsj som hovedinstrument. Jeg håper jeg kommer inn og gleder jeg meg til å begynne til høsten, forteller Maren, som synes det er gøy å spille i Hadeland strykeorkester. Hun synes også at helgeseminaret er et fint arrangement.

Tradisjon

Maren Haugen deltok sammen med 55 andre strykere på seminar på Brandbu i helga. Seminaret, som tidligere ble kalt Granavollseminaret, har blitt en årlig tradisjon.

– Det er samlet strykere fra Hadeland, Gjøvik, Valdres og Gudbrandsdal. I tillegg er det med noen fra Hedmark, forteller Katrine Scharffenberg hos Hadeland Strykeorkester.

SEMINAR FOR STRYKERE: 56 strykere deltok på seminar på Brandbu i helga. 20 av disse var fra Hadeland strykeorkester.

SEMINAR FOR STRYKERE: 56 strykere deltok på seminar på Brandbu i helga. 20 av disse var fra Hadeland strykeorkester. Foto:

Ønsker seg flere kontrabasser

Orkesteret på Hadeland har slitt med å rekruttere musikere til kontrabass. For ei tid siden ble de derfor tildelt midler for å gjøre noe med dette. Så langt har prosjektet gitt resultater, og i dag har strykerne på Hadeland to kontrabasser. I tillegg er det flere som har prøvd seg på det mektige instrumentet.

En av dem som spiller kontrabass, er Jacob Gulbrandsen Rognstad (12) fra Jaren.

– Det er gøy å spille kontrabass. Jeg øver to økter én dag i uka. I tillegg prøver jeg å øve litt hjemme, men jeg får også tid til både fotball og ski, forteller han.

Jacob får støtte av sin basskollega, Ole Håkon Albertsen (13) fra Lunner. Han liker også å traktere det store instrumentet. Enn så lenge har han kun musikk som fritidsaktivitet.

Erlend Skei fra Nittedal er leid inn som instruktør på kontrabass i anledning prosjektet. Lederen av Norsk kontraballklubb var også en av instruktørene under helgas seminar.

TO NYE REKRUTTER: Fra venstre: Ole Håkon Albertsen, Lunner, Jacob Gulbrandsen Rognstad, Jaren, Erlend Skei, Nittedal og Ragnhild Bjerke Bjormyr, Sør-Fron. Foran: Idun Skei, Nittedal.

TO NYE REKRUTTER: Fra venstre: Ole Håkon Albertsen, Lunner, Jacob Gulbrandsen Rognstad, Jaren, Erlend Skei, Nittedal og Ragnhild Bjerke Bjormyr, Sør-Fron. Foran: Idun Skei, Nittedal. Foto:

Samarbeider med kulturskolen

Hadeland strykeorkester har et nært samarbeid med Hadeland Kulturskole, hvor de i tillegg til å få én til én undervisning også deltar i store og mindre arrangementer.

– Vi har musikere fra sju til atten år. Hadeland strykeorkester er et utvidet støttetilbud til Hadeland kulturskole, forteller Katrine Scharffenberg.

CELLIST: Maiken Hellander fra Gran.

CELLIST: Maiken Hellander fra Gran. Foto:

Flerkulturell tilnærming

Scharffenberg kan også fortelle at årets seminar har hatt en flerkulturell tilnærming.

– Vi har strykere fra forskjellige kulturer representert. I går ble det servert kurdisk mat. I tillegg forsøker vi å utvide vårt musikalske repertoar, forteller hun.

De 56 deltakerne har hatt tilhold på Brandbu barneskole, hvor tilreisende har bodd. Søndag ble seminaret avsluttet med konsert i Grymyr kirke i Vestre Gran.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags