To timers fyrverkeri på musikklinjas vårkonsert

MUSIKK-GLEDE: Hadeland videregående skoles musikklinje gjennomførte årets vårkonsert med imponerende flott samspill og stor uttrykksglede.

MUSIKK-GLEDE: Hadeland videregående skoles musikklinje gjennomførte årets vårkonsert med imponerende flott samspill og stor uttrykksglede. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det er forløsende håpefullt å oppleve unge mennesker i musikalsk utfoldelse foran et stort publikum, slik HVS’ tre årskull med musikkelever gjorde det i kultursalen tirsdag kveld.

DEL

GRAN: Hadeland videregående skole har fått ry som en meget god skole med bredt faglig tilbud, der mange av oss er ekstra glade for «nyvinningen» musikk-dramalinja og arbeidet som nedlegges der.

Tirsdag kveld inviterte linjas 40 musikkelever og deres lærere til et lite musikalsk fyrverkeri i Hadeland kultursal. Med stor bredde i sjangere og uttrykk viste elevene sine utvilsomme musikalske talenter, til glede for langt flere enn bare morshjertene i salen.

Bildeserie: Vårkonsert på musikklinja

Uttrykksbredde

Sanglig og instrumentalt bød kvelden på et betydelig knippe kjente sanger og melodier, presentert med overbevisende musikalsk sikkerhet og uttrykksglede. Skolekoret med 2. og 3. klasse åpnet med flott framføring av Lloyd Webbers Phantom Of The Opera, ikke bare tittelsporet, men hele medleyen.

Deretter gikk det slag i slag med sang- og instrumentalsolister, blandet med bunnsolid gruppeinnsats. Her var kjent melodistoff signert Tomine Harket, Leonard Cohen, Stevie Wonder, Paul Simon, Benny Borg og Adele, til klassiske perler av Geir Tveitt og Maurice Ravel.

Ingen utøvere spesielt nevnt, og dermed ingen glemt.

Med et lite unntak for sangen Bektob Esmak, en sammensmelting av syrisk og norsk tekst og tonalitet som imponerte i alle ledd.

Med en herlig forrykende avslutning med Pharrell Williams Happy, der alle elever og lærere deltok, ble sluttstrek satt for to innholdsrike timer med dyktige elever på HVS’ musikklinje.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags