Musikkelever skapte ungdommelig høytid i Mariakirken

JUL FRA NORD: Ida Marie Helmen sang Nordnorsk julesalme. Med seg hadde hun Liv Nenny Lyng Rustaden på trekkspill, Kristine Berget på horn og Esther Kverno på piano.

JUL FRA NORD: Ida Marie Helmen sang Nordnorsk julesalme. Med seg hadde hun Liv Nenny Lyng Rustaden på trekkspill, Kristine Berget på horn og Esther Kverno på piano. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tradisjon og varme, rock og sjarm er noen stikkord for å beskrive fredagens julekonsert.

DEL

GRANAVOLLEN: Ikledd hvite kapper satt musikkelevene høytidelig an tonen i fredagens førjulskonsert i Mariakirken. Det klassiske stykket «Media Vita» var først på programmet. Til tross for at det så ut til å ligge et alvor over de unge korsangerne fra Vg2 og Vg3 musikk ved Hadeland videregående skole, var sangen ren og vakker. Smilene satt løsere litt senere ut i konserten og flere innslag hadde masse sjarm og glimt i øyet.

Over 250 personer tok turen til Granavollen denne førjulskvelden, om lag 140 til første konsert og om lag 110 møtte opp et par timer senere til runde nummer to. Elevene serverte et variert repertoar med juletradisjon og mer moderne toner.

Fra elgitar til trekkspill

Hele gjengen sto sammen i kor under tre nummer i løpet av konserten. I tillegg til åpningssangen, framførte de «Walking in the air» som låt nummer to og helt avslutningsvis sang de «Deilig er jorden». Sistnevnte ble konsertens høydepunkt, under siste vers løftet koret virkelig sangen med et mektig arrangement.

Ellers besto konserten av et variert utvalg innslag. Fra en blåsergruppe som varmt og forsiktig spilte den kjente «Christmas song» til et instrumentalt rockeinnslag med mer ukjente og ikke fullt like julete «Always with me, always with you». Elevene som rocka i kirka, Glenn Friborg på elgitar, Kristian Kleppe Egge på bass, Lars Ramberg på kassegitar og Christian Larsen på trommer, viste at de håndterer sine instrumenter godt, men låta bød på best samspill i de rolige partiene av låta. I partiene som var mer "oppe" ble elgitaren litt for dominerende i lydbildet.

Ida Marie Helmen fikk vist fram rekkevidden i stemmen under «Nordnorsk julesalme», vel akkompagnert av Liv Nenny Lyng Rustaden på trekkspill, Kristine Berget på horn og Esther Kverno på piano. Natalie Grøndahl Tangen og Synne Avtjærn imponerte og sjarmerte med en utradisjonell julemedley, med tydelige veløvde detaljer undervegs.

– Artig og mektig

Fredagens konsert kunne gjerne vært enda mer reinspikka jul. De få innslagene uten særlig relasjon til høytiden, ble noe malplassert i programmet. Likevel, i sum leverte de to musikklassene en lun førjulskonsert i Mariakirken hvor flere av elevene fikk vist fram sin allsidighet. Noen av de unge musikerne trakterte nemlig flere instrumenter i løpet av konserten.

Pedagogisk leder for musikklinja, Solveig Kalstad Brenden, benyttet muligheten til å rose elevene.

– Her var det mange gode prestasjoner. Det var både artig og mektig, sa hun da konserten var ferdig.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags