Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan Håkon Gullvågs bibelske syklus også ses i Jevnaker kirke

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er med ydmykhet og glede vi presenterer Håkon Gullvågs fargesterke malerier i Jevnaker kirkes kapell, sier kirkeverge Mari Hellum Freitag.

Tidligere i sommer åpnet en utstilling med deler av «Den bibelske syklus» av Håkon Gullvåg i Mariakirken på Granavollen. Nå kan fem andre bilder fra Gullvågs store verk sees i kapellet ved Jevnaker kirke.

Utstillingen ble åpnet søndag i forbindelse med sommeråpne kirker i Jevnaker, og den varer til 19. august. Jevnaker og Randsfjord kirker er sommeråpne for publikum tirsdag til fredag i hele sommer, og kunstutstillingen i Jevnaker kapell er åpen samtidig. I tillegg kan den sees etter gudstjenestene søndagene 22. juli og 12. august, opplyser Mari Hellum Freitag.

– Sommeråpne kirker er et tilbud til lokalbefolkningen, turister og pilegrimer til å komme inn i kirkene våre. Her er det mulighet til å se kirkene innvendig eller ha en stille stund, sier hun.

Hun er stolt og glad over å kunne presentere Håkon Gullvåg-utstillingen i Jevnaker, og oppfordrer folk til å få med seg både denne og utstillingen på Granavollen i løpet av sommeren.

Les også

Fra Notre Dame og Jerusalem til Søsterkirkene på Granavollen

 

 

Kommentarer til denne saken