Maj Britt Andersen er en kjent og kjær stemme i norsk musikkhistorie. I flere tiår har hun sunget seg inn i både barndomsminner og norsk visemusikk. I 2015 feiret Maj Britt at det var 40 år siden hun gav ut sin første soloplate med jubileumstrilogi-CDen «Livet er ei vise». I den forbindelse har hun plukket ut 60 favorittlåter fra alle sine 20 utgivelser.

På Håndverksdagen sankthanshelgen kommer Maj Britt Andersen med et knippe av sine favoritter.

– Det blir en sommerlig konsert for hele familien med en idyllisk ramme, skriver Hadeland Folkemuseum i en pressemelding.

Titalls håndverkere

Den tradisjonelle Håndverksdagen har blitt arrangert hver sankthanshelg i juni lang tid tilbake. På Håndverksdagen deltar flere titalls håndverkere og frivillige til å fylle hus og tun på friluftsmuseet med nye og gamle håndverksaktiviteter. Barn, voksne og store barn får være med på å både se og lære om ulike håndverkteknikker og tradisjoner. For de minste blir det også flere leker ved dammen, og kanskje kommer noen gårdsdyr på besøk.

– På Håndverksdagen ønsker Randsfjordmuseet å vise frem mangfoldet av både nye og gamle teknikker og arbeider. Hadelandsbygdene får stadig nye tilskudd av kreative og dyktige håndverkere, og alle som ønsker å delta er hjertelig velkommen til å ta kontakt, sier de i pressemeldingen.

Gavedryss

På årets Håndverksdag deltar også Hadeland Gjensidige Brannkasse for å dele ut Brannkassefondet. Brannkassefondet støtter lag, organisasjoner og aktiviteter som er med på å gjøre Hadeland til et trygt og godt sted å bo, samt tiltak som er med på å sikre gode oppvekstsvilkår for barn og unge.

På Håndverksdagen blir det både utdeling til årets vinnere, og tidligere gavemottakere viser frem hva støtten har bidratt til i lokalsamfunnet.

Hadeland Gjensidige Brannkasses hjertestartkampanje for 2018 vil også være synlig under Håndverksdagen. Hadeland Gjensidige Brannkasse og Hadeland Folkemuseum har i flere år hatt et godt samarbeid rundt frivillighet og sikkerhet.