Denne gangen er det unge utøvere som skal spille. Til tross for ung alder, er alle fire utøverne erfarne i orgelspill.

Medvirkende er Kristian Heian, Solveig Braaten, og søskenparet Henriette og Oliver Nymoen Lillestøl.

Kristian Heian er 21 år og kommer fra Våle i Re. I fjor høst startet han på bachelorstudiet i kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole (NMH). Kristian startet sin karriere på et gammelt harmonium hjemme i stua, men begynte allerede som sjuåring med undervisning av Bjørn Vidar Ulvedalen på kirkeorgel. Kristian har i fire år vært elev ved talentutviklingsprogrammet ved NMH. To ganger har han kommet på 2. plass i «Fridthjov Anderssens orgelkonkurranse» i Bodø. Han spiller jevnlig på gudstjenester, og har deltatt på mange konserter i Norge, Sverige og på Island.

Søskenparet Henriette Marie Josefine Nymoen Lillestøl (snart 15år) og Oliver Johannes Nymoen Lillestøl (13 år) er begge elever hos kantor Marit Wesenberg i Gran på femte året og har spilt orgel i tre og et halvt. De er begge aktive med å delta på orgelkurs for barn og ungdom, og de har vært med i et opplegg som kalles «Pilegrim i Orgelsko»(PiO) to ganger. Nylig deltok de også på orgelleir i Sverige med blant andre. Bjørn Vidar Ulvedalen. Både Henriette og Oliver har spilt på flere konserter, og Henriette bidro i vår med orgelspill i sin egen konfirmasjon!

På konserten medvirker også Solveig Braaten (13 år). Hun er fra Ål i Hallingdal. Solveig har spilt piano siden hun var fem år. Orgel har hun spilt i litt over to år. Hennes lærer er organisten i Hol kommune Ludmilla Petrova. Hol tilbyr kirkeorgel gjennom kulturskolen. Solveig har deltatt en gang på PiO.

Konserten er del av «Ung orgeldag» i Jevnaker kirke. I forkant av konserten samles kulturskole-elever i kirken for å bli kjent med orgelet og få prøve å spille på det mektige instrumentet.

Seminaret og konserten arrangeres i samarbeid mellom Jevnaker menighet og Jevnaker kulturskole.