Operasangerinne Eli Kristin Hanssveen satser på juleturne sammen med Trine Rein

FØRSTE GANG: Eli Kristin Hanssveen har ikke vært med på juleturnesirkuset tidligere. Nå forbereder hun turne sammen med Trine Rein.

FØRSTE GANG: Eli Kristin Hanssveen har ikke vært med på juleturnesirkuset tidligere. Nå forbereder hun turne sammen med Trine Rein. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå kaster også Eli Kristin Hansveen seg på vegen for å synge julen inn. – Jeg har styrt unna, og tenkt at dette får andre drive med. Men da Trine spurte så måtte jeg bare si ja, sier Hanssveen.

DEL

I nesten en måned skal Eli Kristin Hanssveen og Trine Rein ut på juleturné. Lørdag 2. desember synger duoen i Tingelstad kirke.

Samarbeidet mellom Eli Kristin og Trine Rein oppsto i forbindelse med at Trine Rein deltok i Stjernekamp.

– Trine tok kontakt og kom hjem til meg for coaching. Hun er en fantastisk artist som virkelig kunne gå i alle retninger musikalsk. Vi fikk en veldig hyggelig kveld sammen, og det ble langt på natt før vi avsluttet. Det var nesten som å møte en gammel bekjent. Det klikket på en måte mellom oss, sier Eli Kristin.

Og dette vennskapet visste også Trine Rein å sette pris på.

– Vi har holdt kontakten, og etter at Trine var på forestillingen Madame Butterfly spurte hun om jeg ville være med på turne. Etter at jeg sa ja har jeg faktisk fått tilbud om en annen juleturné som jeg har takket nei til, sier Eli Kristin.

Hun beskriver seg selv og Trine Rein som diametralt forskjellige artister.

– Hun har mye av soul og gospel i seg, mens jeg hovedsakelig er klassisk operasanger. Likevel har vi funnet flere låter vi kan gjøre sammen, forteller Eli Kristin.

Egen julesang

Navnet på turneen er «Julegaven». I anledning turneen er det laget en ny julesang, med samme navn som turneen. Den har ikke mindre enn fire tekstforfattere. Trine og Eli Kristin tok kontakt med tekstforfatter Trygve Skaug. I tillegg har Reins samboer, friluftskjendisen Lars Monsen bidratt. Låta slippes i midten av november.

– Den har blitt så fin. Alle fire som har bidratt har hver sine perspektiver og verdier som er vevd fint sammen. Jeg tror den vil slå an, sier Eli Kristin på telefon.

Når vi snakker med henne er hun travelt opptatt med å henge opp plakater i Brandbu sentrum for å markedsføre turneen.

– Det blir spennende å se responsen. Trine melder at det selges bra med billetter i «Eli-land», sier Eli Kristin, og definerer dette området som Oppland og Hedmark.

Dårlig med juleforberedelser

Eli Kristin Hanssveen er fast ansatt i Den Norske Opera. I turnéperioden i desember har hun delvis permisjon fra sin faste jobb.

Med 37 konserter på plakaten fra i midten av november blir det bare så som så med juleforberedelser på hjemmebane.

– Dette er mulig ved å fri både til mann, besteforeldre og naboer for å få hverdagen hjemme til å gå rundt. Gjennom ungene har vi et stort nettverk av snille folk som har tilbudt seg å invitere ungene på baking og andre juleforberedelser. Men jeg har fri i romjula, og vi legger opp til en ferie i varmere strøk når turneen er ferdig, sier Eli Kristin.

Åndelig budskap

Turnélista er lang. Lokalt blir det 1. desember konsert i Skute kirke i Søndre Land og Ås kirke i Vestre Toten, så følger Tingelstad kirke 2. desember og Biri kirke 3. desember.

Turneen gjennomføres i samarbeid med hjelpeorganisasjonen Mission Aviation Fellowship (MAF),som Trine Rein har vært med på oppdrag i Uganda tidligere i år.

– Jeg ønsker å skape liv og glede i kirken, og legger derfor opp til en konsert som skal inneholde både humoristiske innslag og høytidelige øyeblikk. I tillegg ønsker jeg å dele et åndelig budskap, som publikum kan ta med seg hjem i julen, sier Trine Rein i en pressemelding.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags