Nystartet julemarked på Grindvoll

Av
DEL

Ditt HadelandSå gikk drømmen endelig i oppfyllelse, en drøm vi har hatt i noen år nå om et gammeldags julemarked som passer for både liten og store hjemme på småbruket vårt, på Western Østre.

For oss er det hyggelig å treffe folk fra nær og fjernt. Hos oss er alle velkomne.

Det var ikke gjort på et blunk, vi måtte rydde, kaste, snekre, male og pynte, men nå er det klart takket være god hjelp fra familie og venner!

Lørdag 16. november sto mange flinke kremmere med de fineste varer klare til å ta i mot alle som vil komme for å se, kjøpe, oppleve og ikke minst får skikkelig julestemning.

For å nevne noe av det som var mulig å få kjøpt oppe på låven denne dagen så var det være skinn, kunst, hjemmestrikk, spiselige varer, søm, tre, glass og masse mer. Harestua barne- og ungdomsteater stod klare med ansiktsmaling og sang. Nede i låven var det laget en koselig kafé for anledningen, der det ble servert kaffe,saft, gløgg og gode hjemmebakte kaker.

Det var også mulig å kjøpe pølser til grilling, syltetøy, saft, brød laget av gardskjærringa. I et annet rom var det et lite bruktmarked der alt som var til salgs bestemte man prisen på selv, og alt som kom inn gikk uavkortet til Kirkens bymisjon. VI klarte å samle inn 3000 kroner til dette formålet.

Ute var bålet varmt og her kunne man grille marsmallows og pølser eller bare få igjen varmen litt. Hester ble det også å finne på tunet og de tok med de minste på en liten tur.

Drivhuset ble gjort om til godterihus denne dagen. Dette var stor stas for i hvert fall de minste, men kanskje de største også fant noe fristende her?

Dukkestua ble også tatt i bruk. Der var det mulighet for å skrive brev til nissen og legge i postkassen som stod utenfor. Eller man kunne lage hjemmelagde julegaver.

Og ikke nok med det så kunne man ordne årets julekort denne dagen. En dyktig lokal fotograf stod klar til å ta årets stemningsfulle julekortbilder.

Julemarkedet ble godt besøkt av over 400 mennesker. Takk til alle som tok turen innom. Dette gikk over alle forventninger. Dette blir nye tradisjon og det blir julemarked på Grindvoll igjen neste år også.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags