Anki King forteller til avisen Hadeland at hun gleder seg stort til at utstillingen «Sisters» åpner fredag 13. mars i New York, ved Trygve Lie Gallery. Samtidig er King representert ved utstillingen «Kvinner i Oppland», som åpnet i Galleri Svae på Gjøvik sist helg.

King kommer opprinnelig fra Harestua, men har vært bosatt i New York siden 1995. Hun debuterte på Høstutstillingen i 1996 og har deltatt ved en rekke utstillinger i USA og Norge, både separat og under gruppeutstillinger.

Utstillingen «Sisters» har sitt kunstneriske utspring i Kings opplevelser som storesøster og eldst av tre jenter. Det har resultert i flere tegninger og oljemalerier som stilles ut i Trygve Lie Gallery. Sterke, intime, vinklet fra et barneblikk og selektiv hukommelse gir bildene sterke inntrykk. Bildene gir inntrykk av både stillstand, avhengighet og rivalisering slik det ofte kan være mellom søsken.

Bildene er høyst personlige, men samtidig universelle i sin slagkraft.

Deler av utstillingen «Sisters» er også representert ved International Museum of Women. Utstillingen ved Trygve Lie Gallery varer fram til 26. april.

King vil fortsette å pendle mellom USA og Norge når det gjelder utstillinger og de interesserte må ikke nødvendigvis dra til New York for å se «Sisters», bilder vil også bli å se i Norge senere.

[email protected]