Gå til sidens hovedinnhold

Markerer 500-årsjubileum med musikal og suppe

Artikkelen er over 3 år gammel

På selveste 500-årsdagen for reformasjonen settes «Musikalen Martin L.» med Øystein Wiik opp i Tingelstad kirke.

Sokneprest Unni Sveistrup er stolt og glad over å ha fått Øystein Wiik og Gisle Kverndokks musikal til Tingelstad kirke på selveste reformasjonsdagen, tirsdag 31. oktober.

I år feires reformasjonens 500-årsjubileum, og 31. oktober var dagen da Martin Luther slo opp sine berømte teser.

Wiik og Kverndokks musikal om Martin Luthers dramatiske liv ble urframført i byen Erfurt i 2008 og ble sett av hele 60.000 mennesker. Nå har de laget en konsertversjon som foreløpig blir vist i fire kirker i Norge i forbindelse med reformasjonsjubileet, deriblant altså Tingelstad kirke.

Kammerforestillingen Martin L. blir fortalt og sunget av Øystein Wiik, med Gisle Kverndokk på piano. Hanna Trondalen medvirker på cello og i rollen som Ursula.

Øystein Wiik er først og fremst kjent som operasanger og musikalartist. Han er også forfatter og librettist, og har skrevet «Musikalen Martin L.» sammen med komponist Gisle Kverndokk, som for mange hadelendinger er kjent for sin musikk til Bronsebukkene.

Bygdekvinner serverer tradisjonsrett

Det er kirken som er arrangør, men de har et samarbeid med Brandbu bygdekvinnelag. I forkant av forestillingen byr bygdekvinnene på potetsuppe i Kommunehuset, som ligger ved innkjørselen til kirka.

– Du trenger ikke gå på konserten med tom mage, sier Bitten Nesbakken med et smil.

Hun og Ingeborg Sætre kan fortelle at bygdekvinnenes populære potetsuppe etter en nylig avstemning er utpekt som Brandbus «tradisjonsrett», og oppskriften legges nå ut på Norges Bygdekvinnelags Tradisjonsmat-liste.

Legger ut til forhåndssalg

– Vi har forhåndssalg på billetter ved kirkekontoret og på bokhandelen i Brandbu. Vi tilbyr også et pakketilbud med musikk pluss potetsuppe for dem som ønsker det, forteller Unni Sveistrup.

Hun ønsker alle hjertelig velkommen, både enkeltpersoner og grupper som kan få en felles opplevelse.

– Har du for eksempel en korøvelse den dagen, kan du jo ta med koret hit, og så synge litt etterpå, foreslår soknepresten og Inger Stensrud Haug i fellesrådet.

– Vi er kjempeheldige. Dette er en sjanse vi har fått, og det er jo 500 år til neste gang, smiler Sveistrup.

500-årsjubileet for reformasjonen markeres også med flere arrangementer, fire reformasjonsgudstjenester der de to gjenværende holdes førstkommende søndag i Sørum kirke (klokka 15.17!) og i Nes kirke 19. november. Jubileet ble også markert i teltet under Potetfestivalen og i Grymyr kirke samme kveld. Alle konfirmanter i prostiet er samlet i en lukket forestilling i kultursalen i Gran neste uke. Og i Ål kirke blir det en egen salmekveld i november i forbindelse med jubileet.

Kommentarer til denne saken