«Gamlepresten» Helge Haukeli skjenket minnerik gave til Søsterkirkene

MANNEKENGER: Prestene Kari Lette Pollestad Høghaug, Helge Haukeli og Daniel Håkegård viser stolaer i ulike liturgiske farger.

MANNEKENGER: Prestene Kari Lette Pollestad Høghaug, Helge Haukeli og Daniel Håkegård viser stolaer i ulike liturgiske farger. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette er en stor gave, sier sokneprest Daniel Håkegård.

DEL

Søndag 17. mars ble en begivenhetsrik dag for Gran/Tingelstad menighet.

Prostiprest Anne-Hilde Helland forrettet under gudstjenesten i Tingelstad kirke. Kirkens egne konfirmanter deltok, og Brandbu Barne- og Ungdomskantori bidro med sang.

Etter gudstjenesten var det kirkekaffe, og menighetens årsmøte i kommunehuset med storslagen bevertning fra Vestre Tingelstad sanitetsforening.

Under kirkekaffen var det duket for gaveoverrekkelse. Sokneprest Daniel Håkegård forteller at Søsterkirkene fikk en stor gave fra tidligere sokneprest og kapellan, Helge Haukeli.

–Han hadde i sin tid som prest lagt merke til at Nikolaikirken ikke hadde kirketekstiler.  N år han på grunn av sykdomhar måttet forlate sin prestegjerning, ønsket han å overrekke sine stolaer til nettopp Nikolaikirken. Det var der Helge Haukeli ble ordinert, og hadde sin tjeneste de første årene på Hadeland. Hans mor, som var tekstildesigner, hadde brodert stolaene, og hun hadde også brodert prekestolkledene som har hengt i Nikolaikirken. Stolaene og kledene er i samme materiale, og nå er de endelig «gjenforent» i Nikolaikirken, men stolaene kan også brukes i Mariakirken. Søsterkirkene har altså fått en stor gave, sier Håkegård til Hadeland.

Bjørn Ulset, leder i menighetsrådet, tok imot stolaene og prekestolkledene, og overrakte Helge Haukeli en blomsterbukett som en synlig takk for gaven.

LES OGSÅ: Helge Haukeli samler tankene i ny bok

SANG OG MUSIKK: Tingelstad kirke med Brandbu Barne- og Ungdomskantori. Kantor og korleder Marit Wesenberg akkompagnerer mens konfirmantene som hjelper til under gudstjenesten, sitter i bakgrunnen.

SANG OG MUSIKK: Tingelstad kirke med Brandbu Barne- og Ungdomskantori. Kantor og korleder Marit Wesenberg akkompagnerer mens konfirmantene som hjelper til under gudstjenesten, sitter i bakgrunnen. Foto:

Prekestolkleder i liturgiske farger.

Prekestolkleder i liturgiske farger. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags