KALVSJØ: To uker igjen til premiere, og skuespillerne i Lunner Revy- og Teatergruppe gleder seg.
- Dette er noe helt nytt for oss. Vi har improvisert fram store deler av stykket, og det å jobbe uten manus har vært både utfordrende og frigjørende, sier Marit Sverresson, alias Loke. Hun er ikledd et grønnskimrende kostyme i juksepels og noe som nesten kan minne om slangeskinn.

- Vi ga klart uttrykk for at vi ønsket å fjerne oss fra de tradisjonelle kostymene, du vet, striesekk-troll slik Kittelsen malte dem, forklarer Anne Brodtkorb.
- Kostymemakeren vår har simpelthen vært fantastisk, og hun har lagt ned så mye tid i dette at vi regnet ut at timeprisen hennes i snitt ble liggende på rundt ti kroner, men alt ekstra-arbeidet gjorde hun på eget initiativ, forteller Anne, og legger til:
- Jeg vet virkelig ikke hva vi skulle gjort uten henne.

VANDRETEATER
- Vi har lenge ønsket å gjøre noe nytt og annerledes, forteller skuespillerne ivrig.
- Tidligere har vi konsentrert oss mest om musikal- og revysjangeren, men teater er selvsagt mye mer enn det. Og det er vel først nå vi har følt oss modne til å ta fatt på et prosjekt som dette.

«Bergtatt av Æser» er spunnet rundt historiene fra Norrøn mytologi, og vil ta form som vandreteater i Nysetergruvene på Grua.
- For folk som har syntes det er skummelt å gå ned i gruvene alene, blir dette en fin anledning til å slå to fluer i en smekk, smiler Marit Sverresson.

- Alle ganger og korridorer blir opplyst, man kan se teater og samtidig gå på omvisning i gruvene.
Av sikkerhetsgrunner slippes bare 20 publikummere inn i gruvene om gangen, men utenfor blir det vikingaktiviteter og salg av vikingmat mens en venter på tur.

PROFESJONELL INSTRUKTØR
I helgen hadde LURT leid inn en profejonell instruktør, Ingvild Henninen.
- Hun har nylig jobbet med Trymskvida på Midtfylket Teater, og jobber dessuten mye med improvisasjon, derfor ville vi gjerne ha henne her hos oss for å hjelpe oss, sier Anne Brodtkorb. Og Henninen ser, nikker og noterer og kommenterer.
- Det ser veldig bra ut, utbryter hun, og skuespillerene smiler lettet.

Tilsammen sju LURT-aktører vil ledsage publikum rundt i Nysetergruvene: Ulf Ergo (Snorre Sturlason), Iver Skattum (Trym), Hans Ivar Gustavsen (Tor), Anne Brodtkorb (Frigg), Kristin Brenli (Jotnen Taske), Marit Sverresson (Loke) og Mette Bråthen (forteller).