På søndag blir det julero med Pust i Mariakirken

PUST: Starter sin juleturné i Mariakirken søndag.

PUST: Starter sin juleturné i Mariakirken søndag. Foto:

Søndag 1. desember kommer Vokalsekstetten Pust til Mariakirken. Her starter de årets juleturné.

DEL

– Vokalsekstetten Pust har for lengst sunget seg inn i nordmenns hjerter med sitt julerepertoar. For 10. året på rad reiser det internasjonalt anerkjente vokalensemblet på omfattende juleturné over hele Sør-Norge, og deres særegne julekonsert har etablert seg som en viktig førjulstradisjon for mange, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Pust ga ut albumet «Julero» på Kirkelig Kulturverksted i 2011. Til førjulstiden i år har de utgitt en singel som forløper til en ny juleplate som kommer i 2020.

Pust har gjennom 17 år etablert seg som en av landets ledende vokalgrupper. Gruppen har fått stor anerkjennelse for sin egenart både nasjonalt og internasjonalt, ikke minst for sin nytenkende og folkelige formidling av norsk tradisjonsmusikk.

– Med fem kritikerroste album i bagasjen og et imponerende antall konserter og opptredener, har gruppen både høstet Spellemannsnominasjon og fått nominasjoner til verdens beste a cappella-album av The Contemporary A Cappella Society of America. Men det er møtet og kjemien de har til publikum som gjør Pust unike, og som har brakt sekstetten verden rundt, heter det i pressemeldingen.

Nå kommer de rett fra to konserter i Wien og Champagne, og tar søndag fatt på sin tiende Julero-turné på rad. I år lenger enn noen gang. De skal til sammen gjøre 15 konserter.

Pust består av Camilla Susann Haug (sopran), Anne Hilde Grøv (sopran), Elisabeth Anvik (alt), Jostein Hasselgård (tenor), Håvard Gravdal (baryton) og Mads Iversen (bass).

Håvard Gravdal er for øvrig fra Vestre Gran og forteller til Hadeland at han gleder seg til å starte turneen i hjemlige trakter.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags