Koret ble startet for mer enn 30 år siden av Sverre Valen, som har dirigert mange kor i over 60 år. Han sluttet i Adventsangerne da han var nesten 90 år, og ga taktstokken videre til nåværende dirigent Laila Therese Johansen. Hun har lang fartstid med kor, ble «oppdaget» av Valen da hun medvirket i Sandefjord Jentekor, hun har et stort talent og har utdannet seg til dirigent.

Korets kvalitet er å utvikle god korklang, og gjennom årenes løp har det vært mange stemmeøvelser hjemme hos Valen i hans bolig i Sandefjord.

Solveig Norheim Andersen, korets faste pianist, er en dyktig støttespiller og ressurs for koret.

Adventsangerne har sitt utspring i Adventistsamfunnet og vi reiser mye rundt i både innland og utland. Koret har opptrådt både i fengsler, utendørs og i Solgården i Spania.

Repertoaret er bredt, fra populære sanger som «Anthem» og «You'll never walk alone» til «Våren» av Grieg, «Ave verum» av Mozart og «Let my people go», kjent gospel. I konserten vil vi synge disse sangene og flere.

Koret har gitt ut mange CD-er som det er mulig å sikre seg ved utgangen. Det er ikke sjelden å høre sanger av koret på NRK.

 

I denne konserten har vi med oss elever fra musikkskolen, nærmest å regne som et familiekonsept, da disse består av søstrene Marika og Maiken Helander, og kusine Miriam van Vliet. De vil framføre stykker spilt på cello, baryton, fiolin. Mødrene Ester van Vliet og Marlene Helander medvirker på sine fløyter og Hanne Berntsen akkompagnerer på piano. Denne gruppen har ofte vært å høre i andre anledninger, bla. i Lunner kirke og i opptredener i regi av Hadeland Musikkskole.

Dette tror vi vil bli en stor opplevelse som anbefales på det sterkeste. Kombinasjonen av vakker kirkemusikk og engasjerte gjester med store musikktalenter vil utvilsomt skape en stemning tilhørerne kan ta med seg videre som en god opplevelse og ekstra energitilskudd til hverdagen.