Gå til sidens hovedinnhold

Barneskolen sang med Oslo-Filharmonien og hele Norge

Artikkelen er over 3 år gammel

Litt tekniske problemer til tross: Det ble en vellykket sangsynd på Brandbu barneskole fredag. Da sang de sammen med andre elever fra hele landet.

Det var en spent stemning før det hele startet fredag klokka 12. Oslo-Filharmonien akkompagnerte de 310 sangerne fra Brandbu barneskole via livestream fra konserthuset i Oslo. Det samme gjorde de til elever på skoler fra hele landet.

– Det var morsomt å være med på dette. Vi har øvd masse siden januar, forteller Silje Dynna fra 4A etter at det var over.

Sammen med klassevenninnene Alvhilde Faafeng, Madeléne Helmenbakken Albertsen, Frida Melbostad og Tuva Bilden slappet hun av ute etter konserten, som varte i en times tid.

 

– God innsats

– Gjennom hele øvingsperioden har det vært en konkurranse om å synge høyest, danse best og delta på en best mulig måte. Vi har dessverre ikke fått så m, ange poeng, men i dag var det god innsats fra hele klassen, mente Dynna.

Hadeland sendte direkte fra konserten. Her kan du se opptak av sendingen:

 

Rektor Inger Jåvold meldte på klassen allerede i januar, og hver mandag har hele skolen øvd sammen. I tillegg har de øvd klassevis, og forberedt seg godt. Det kom tydelig fram under konserten fredag.

– Jeg fikk en mail om opplegget og tenkte at dette hadde jeg lyst til at skolen skulle være med på. Lærerne har stil opp og gjort en kjempejobb for at vi skulle få det til. Litt problemer med sendingen fra Oslo i starten gjør ikke så mye. Det ble en veldig god opplevelse, mener hun.

 

Fellesskapsopplevelse

Hun mener dette opplegget i regi av Musikk i skolen og Krafttak for sang bidrar til å gi sang et løft i skolen.

– Vi må ikke glemme det å synge. I tillegg bidrar dette til en spennende og hyggelig fellesskapsopplevelse, som sveiser skolens elever tettere sammen. Vi kommer nok til å melde oss på neste år også, forteller rektoren.

Sangene de har øvd inn vil også bli framført på 17. mai i Størenslunden.

Sendingen fra konserthuset ble ledet av Stian Barsnes Simonsen, mens MGP junior-stjernen Dina Matheussen var årets Skolenes Sangdag-artist.

I tillegg til orkesteret vil tusen elever delta i konserthuset.

 

Kommentarer til denne saken