Håper å samle 100 musikanter til Sommertoget

HOLDER TAKTEN: Thomas Petersen har det musikalske ansvaret for sommertogkorpset som øver mandag 5. mai. – Vi håper på godt oppmøte, sier han.

HOLDER TAKTEN: Thomas Petersen har det musikalske ansvaret for sommertogkorpset som øver mandag 5. mai. – Vi håper på godt oppmøte, sier han.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag 25. juli ankommer NRK med sin satsing Sommertoget til Gran. Korpsmiljøet på Hadeland håper å stille med 100 musikanter når toget kommer på stasjonen.

DEL

GRAN: NRK har årlig en sommer-tv-satsing. I fjor var de på Mjøsa og fartet rundt til små og store steder langs Norges største innsjø. I år er det toget som skal benyttes til å farte land og strand rundt. Gran står på lista over stoppesteder, og en komité er i sving for å skape aktivitet som gjør at regionen utmerker seg på en positiv måte.

LES OGSÅ: Sett av 25. juli! NRKs sommertog stopper på Hadeland!

Ett av initiativene er å samle musikanter fra hele Hadeland i et gedigent sommerkorps. Kulturskolerektor Knut André Bjerke og lokalavisredaktør og korpsmusikant Sissel Skjervum Bjerkehagen har sendt invitasjon til alle korpsene på Hadeland. Thomas Petersen er musiker og dirigent, og er engasjert for å arrangere en frisk versjon av Hadelandssangen som er tenkt framført når toget kommer til Gran.

Mandag 5. juni, andre pinsedag, inviteres det til øvelse for musikantene.

– Vi håper på god oppslutning. Sommertoget kommer til oss midt i sommerferien, så vi fant ut at det aller beste er å slå oss sammen. Det var suksess på Gjøvik i fjor, og vi må være minst like gode på Hadeland, mener Skjervum Bjerkehagen.

Øver på Granvang

Thomas Petersen står klar med dirigentpinnen på Granvang mandag kveld.

– Vi håper folk er hematt fra pinsefri, og prioriterer dette. Dette er en flott anledning til å vise det unike musikkmiljøet vi har, sier han entusiastisk.

Foruten Hadelandssangen står marsjene Den norske løve, Gammel jegermarsj og Defilermarsj på programmet.

– Med begrenset øvetid velger vi å holde oss til repertoar som de fleste har i notemappa fra før, sier Petersen.

Vannsklie og hoppetårn

Marianne Aashaug i reiselivsregion Gjøvik, Toten, Ringerike, Hadeland er glad for initiativet.

– Vi håper mobiliseringen på Hadeland blir som i Mjøs-regionen i fjor. Vi inviterer gjerne grupper av forskjellig slag til å delta, men det fungerer aller best når det samarbeides, sier hun.

LES OGSÅ: Reiselivssjefen: – Dette kan bli et løft for hele Hadeland

Programmet for festen er i ferd med å komme på plass. På dagtid blir det ståhei når toget kommer til stasjonen. På kveldstid legges det opp til konsert før sendingen starter.

– Bondelagene jobber med å få på plass en minibondegård, og det ser ut til at vi får vannsklie i Jernbanegata og hoppetårn i parken. Dette kommer til å bli veldig moro, sier Aashaug.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags