Monica stiller ut for kreftsaken

LYSET: Monica Haugerud Gjefsen finner inspirasjon i nære omgivelser. - Lyset er viktig, og det prøver jeg å fange i bildene mine, sier hun.

LYSET: Monica Haugerud Gjefsen finner inspirasjon i nære omgivelser. - Lyset er viktig, og det prøver jeg å fange i bildene mine, sier hun.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

BJONEROA: Monica Haugerud Gjefsen fra Bjonera er utstiller for Krafttak mot kreft. 27. februar åpner utstillingen på Hamar.

Haugerud Gjefsen er fra Bjoneroa. Våren 2014 startet hun så smått med maling og staffeli.

– Et par år tidligere var jeg med på å rydde ut etter ei tante. Hun hadde et staffeli stående, og jeg tenkte det kunne være artig å prøve en gang. Etter et par år tok jeg sjansen, og nå har jeg blitt helt hekta. Det er så stas at andre også setter pris på kunsten jeg lager, sier Haugerud Gjefsen til Hadeland.

Overraskelse

Hun har etablert atelier i de tidligere kiosklokalene i Bjoneroa.

– Jeg jobber der når det ikke er for kaldt. Nå i vinter måtte jeg flytte hjem en periode, forteller hun.

Oppdraget fra Kreftforeningen kom som en stor overraskelse. Kreftforeningens region Hedmark og Oppland tok kontakt med bjoneroingen i juni i fjor, med spørsmål om hun ville stille ut bilder i forbindelse med innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft.

– Normalt er det slik at kunstnere tar kontakt med kreftforeningen for å få stilt ut bilder. Denne gangen kom henvendelsen til meg direkte, sier Haugerud Gjefsen.

Gir bort bilde til auksjon

Hun tar med seg mellom 25 og 30 bilder til Hamar for å stille ut. Ett av dem vil hun auksjonere bort til inntekt for aksjonen.

Haugerud Gjefsen er spesielt opptatt av kreftsaken. Hun er rodeleder i Bjoneroa, og forteller at engasjementet ble enda større da hun opplevde å miste et familiemedlem i kreft i fjor.

– Dette er en styggedom. I år går pengene til gode tiltak for dem som må leve med uhelbredelig kreft. Det er så viktig, og eg håper mange finner fram lommeboka når bøssebærerne kommer på døra, sier hun. Hun selv har i hvert fall bidratt solid.

Utstillingen på Hamar vil være åpen fra 27. februar og fram til utgangen av mars.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags