Hadeland: Sommer = lesetid, mener bibliotekarene i Gran, Lunner og Jevnaker. Nå inviterer de til lesekampanje, der alle skoleelever kan vinne en Ipad Air 2.

– Vi kårer vinnere i september, i både «barneklassen» og «ungdomsklassen», forteller biblioteksjef i Lunner, Eva Engskar.

Håper mange blir med

Barn er i denne sammenhengen de som går på barneskolen, mens ungdom er elever på ungdomsskolen og videregående.

– Vinnerne i begge «klasser», i både Lunner og Jevnaker, får hver sin Ipad. Vi har fått fire stykker fra Sparebankstiftelsen, noe vi er kjempeglade for, sier Engskar, som også frister med premier fra bokhandlene i Gran.

Biblioteket i Gran har fått én Ipad, fra Johnet, og de kårer én vinner blant alle deltagerne – fra første klasse på barneskolen til tredje klasse på videregående.

– Vi har også gavekort fra handelsstanden i Gran, sier barne- og ungdomsbibliotekar Stine Andrea Heggen.

Gran bibliotek har hatt denne kampanjen i noen år, og pleier å få inn rundt hundre lesekort hvert år.

– Vi i Lunner og Jevnaker gleder oss veldig til å være med. Vi håper at mange unger og ungdommer blir med, sier Engskar.

Lydbøker og tegneserier

Konkurransen går ut på å lese fem bøker og skrive litt om dem på et lesekort.

– Slike lesekort kan man få på bibliotekene eller laste dem ned fra våre nettsider. Det ferdig utfylte kortet må leveres innen 31. august, og man kan levere så mange kort man vil. Bøkene man leser trenger slett ikke være svære romaner. Vi godtar også lydbøker, tegneserier og høytlesing, forteller Engskar og Heggen.

Spente på responsen

De er spente på responsen, og regner med at konkurransen slår bedre an blant barneskoleelevene enn blant ungdommene.

– Men vi oppfordrer barn og unge til å komme på bibliotekene. Og at foreldre og besteforeldre tar med barna sine dit, sier Heggen.

– Vi i Lunner holder åpent hele sommeren, men med litt redusert åpningstid, sier Engskar.

I Gran blir det stengte dører i uke 29 og 30, og i Jevnaker uke 28 i tillegg. Samt noe redusert åpningstid ellers i skoleferien.

– Men vi håper uansett å se mange små og store i sommer, sier bibliotekarene.