Tore sang for apostel-rolle

Målrettet: Tore Hvinden ga juryen beskjed om hvilken rolle han vil ha, før han sang på audition. Bak ser vi Tor Ingar Jakobsen på piano.

Målrettet: Tore Hvinden ga juryen beskjed om hvilken rolle han vil ha, før han sang på audition. Bak ser vi Tor Ingar Jakobsen på piano.

Artikkelen er over 4 år gammel

Tore Hvinden dro på audition med ett mål for øye: Rollen som Simon Zealotes.

DEL

Roa: – Jeg lever i håpet om at jeg får rollen jeg er på jakt etter. I likhet med Simon er jeg en liten opprører innvendig. Simon er jo en rebell, en militærtype, så jeg tror det vil passe meg bra. Jeg er jo en gammel rocker, smiler Lunner-karen.

– Hva om du får tilbud om en annen rolle?

– Da må jeg ta en runde med meg selv. Målet med å dra hit er å få akkurat den rollen.

Fornøyd med oppmøtet

Hadeland janitsjar setter opp sin årlige musikal etter jul, og denne gang falt valget på rockeoperaen Jesus Christ Superstar.

Nytt av året er at korpset arrangerer audition for å besette rollene. 16 håpefulle møtte opp på Frøystad forrige uke i et forsøk på å imponere juryen. Flest jenter, selv om arrangøren antydet at de er på utkikk etter flest mannfolk.

– Men 16 stykker er uansett bra, og flere enn jeg trodde. Vi har fått henvendelse fra andre også, som ikke kunne komme i kveld, forteller prosjektleder Margaret Frøisli.

– Dette er spennende og nytt for oss, sier musikalsk leder Espen Aslaksen, som utgjorde audition-juryen sammen med regissør og koreograf Cynthia Kai.

– Tøffere enn strikkhopp

Tore Hvinden var fornøyd med sin framføring av A great big worlds «Say Something», men innrømmer at han ble litt nervøs mot slutten – til tross for at han er en scenevant herremann.

– Dette var tøffere enn å hoppe i strikk. Jeg har aldri vært på audition før, men jeg liker utfordringer. Det er et adrenalinkick å gå til noe du ikke vet hva er. Det gikk bra til å begynne med, og jeg håper nervøsiteten bare skapte en ekstra nerve i sangen, sa Hvinden etter sin opptreden.

18-åringene Julia Sofia Nordhagen fra Dal – men med sterke aner fra Hadeland – og Glenn Friborg fra Grua var de to første som sang for juryen. Begge syntes det gikk «ganske bra».

– Det var morsomt. Jeg har aldri vært med på musikal før, men hadde lyst til å prøve meg og har et håp om å bli valgt ut, sa Nordhagen.

– Jeg er veldig glad i Jesus Christ Superstar, og takker helt klart ja hvis jeg får tilbud om en rolle, sa Friborg.

– Flere brikker har falt på plass nå, men vi har fortsatt ikke besatt alle roller, sier musikalsk leder Espen Aslaksen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags