Hadeland: Den Oslo-bosatte snertingdølen gikk om bord med gitaren på Oslo S 07.28 fredag morgen. Etter å ha spilt på samtlige 16 stasjoner og holdeplasser på sin ferd mot Jaren, klinte countryartisten til med tre kvarters konsert for de 15–20 frammøtte der.

– Jeg var sliten, men det gikk ganske fint. Jeg begynte å kjenne det i fingrene etter hvert, mens stemmen holdt forbløffende bra, sier Kolberg, som kom på ideen fordi en av låtene på plata hans heter «Toget til Jaren».

– Du ba om pent vær fredag, og det kan man vel trygt si at du fikk?

– Ja, det var fantastisk, så jeg var heldig med det. Men det var fryktelig varmt innimellom, og jeg har ikke helt turt å lukte på dressen ennå, ler han.

LES OGSÅ: Spiller konsert på alle stasjoner mellom Oslo S og Jaren 

Det ble ti låter på Jaren stasjon og 81 totalt i løpet av dagen.

– Det er ikke ofte jeg spiller så mye på én dag. Men det var skikkelig moro, selv om det varierte veldig med publikum. På et par stasjoner var det ingen som hørte på, og der ble det bare et par låter. Mens på Harestua sto det 30 stykker på perrongen og klappet da jeg gikk av toget. Jeg er veldig glad jeg fikk det til, og at det gikk bra. Og hvem vet, kanskje blir det ny tur neste år? Jeg har i hvert fall lyst, sier Kolberg.

 

Hjemreisen gikk riktig nok ikke helt på skinner, for da var det full stans på Gjøvikbanen.

– Det ble buss, taxi og venting, og turen tok godt over to timer. Men jeg er bare glad for at det ikke var problemer på turen mot Jaren. Jeg var ikke tilbake i byen før 23.30, men da gikk jeg ut og feiret skikkelig.

– Ikke på karaoke, antar jeg?

– Absolutt ikke. Og ikke sang jeg på nachspielet heller. Jeg rørte ikke gitaren lørdag, men søndag spilte jeg igjen og i kveld (mandag) skal jeg ut og spille litt igjen, forteller Kolberg.