Hadeland: Snertingdølen tar toget fra Oslo S klokka 07.28, og drar fram gitaren for første gang på Tøyen. Deretter går det slag i slag på hver eneste stasjon, helt til han er framme på Jaren klokka 20.15 – nesten 13 timer, 15 konserter og 16 korte togturer senere.

Og ingen må tro at han da hopper rett på første og beste tog tilbake til by'n og lener seg velfortjent tilbake i stillevogna. Nei da, på Jaren stasjon serverer han dagens lengste konsert.

– Hvis jeg har stemme igjen, blir det fullt sett der. Det betyr omtrent en times konsert, forteller Kolberg.

– Hvordan i all verden kom du på dette?

– En av låtene på plata mi heter «Toget til Jaren». Det er noe med country og tog, og plutselig kom denne ideen. Jeg tenkte på å spille på toget, men det har andre gjort tidligere. Dette har neppe skjedd før.

Veldig glad i Hadeland

Kolberg ga ut sin første plate «Sanger er folk» i mars. Låta «Toget til Jaren» handler om en reisende som er svak for en kvinnelig konduktør på Gjøvikbanen. Men er det noe selvopplevd i teksten?

– Nei, det er nok fri fantasi. Men jeg er veldig glad i toget, Hadeland og landskapet der. Jeg hadde hytte lenge i Jorstadlinna i Gran og kjørte mye gjennom Hadeland i barndommen, forteller han.

Dønn alene og utstyrt med kun kassegitaren skal Kolberg framføre fra to-tre til sju-åtte egne låter på hver stasjon.

– Det er alt fra noen minutter til godt over en time til neste tog går, så det vil variere litt. Men det blir uansett et lite sett før jeg må gå ombord igjen, sier han.

Korteste opphold blir på Roa, der det er tolv minutter til neste tog nordover.

– Det glade vanvidd

Kolberg innrømmer at han grugleder seg til den spesielle éndagsturneen.

– Både stemme og fingertupper vil få kjørt seg. Det er det glade vanvidd det her. Jeg aner ikke hva jeg går til, og jeg er spent. Men jeg tror det blir veldig moro, og jeg håper det blir litt publikum underveis. Det kan nok komme noe folk på en del av stasjonene, men det blir sikkert veldig stille på noen av de andre. Jeg håper på fint vær, men gjennomfører uansett, sier han.

Tidspunktene på Hadeland:

16.32 – 16.53: Harestua stasjon

17.00 – 17.46: Grua stasjon

17.51 – 18.03: Roa stasjon

18.07 – 18.57: Lunner stasjon

19.04 – 20.09: Gran stasjon

20.15: Jaren stasjon