For å bli en god dartspiller kreves en masse av trening og konsentrasjon. Og det manglet det ikke på i gymsalen på Grua skole, da junior-NM i dart ble arrangert. Unge dartspillere i alderen åtte til atten år har kommet helt fra Alta og Kristiansand for å konkurrere om norgesmestertittelen.

Det var duket for en veldig spennende og jevn konkurranse i helga, med mange gode spillere, kunne lederen i arrangørklubben Bel Air, Freddy Haugen fortelle.

Sosialt og morsomt

I årets NM skulle det konkurreres både som enkeltspiller og lagspill. Alle spillerne starter på 501 poeng, og så er det den som ender opp med minst poeng som er vinneren.

– At dart er en konkurranseidrett er det nok ikke så mange i Norge som vet, men vi som er i miljøet har det kjempesosialt og morsomt, sier Haugen

– For de som driver aktivt med dartspilling er det konkurranser nesten hver helg, og mange timer med trening hver dag, så det er absolutt ikke bare et spill for puber og sene timer, forsetter han.

Vil vinne pokal

Bel Air dartklubb har selv flere gode juniorspillere. En av de som imponerte kanskje mest på lørdagens innledende runder var Bjørn Hastor. Trettenåringen har bare spilt dart i litt over en uke, men gjorde det allikevel sterkt mot eldre og mer rutinerte spillere.

– Jeg har aldri vært med i konkurranser før, men dette er veldig morsomt, så jeg kommer sikkert til å bli med på mange flere.

Unggutten ble spurt av en av spillerne i klubben, om han kunne tenke seg å være med i NM, og det svarte han ja til, så da var det bare å legge seg i hardtrening.

– Det har blitt rundt en time med trening hver dag, forteller Bjørn. Gruagutten var godt fornøyd med konkurransen, og gledet seg til resten av turneringen.

Og Bjørn Hastor har målene klare for videre konkurranser:

– Jeg har veldig lyst til å vinne en pokal! Det hadde vært morsomt, for jeg har ingen pokal fra før, avslutter han.

tips@hadeland.net