Elin og Pål Anders danset for kongepokal

RUNDDANS: Det går fort for seg når det danses på Landskappleik. Elin Eidsand fra FolkOrg og Pål Anders T. Sveen fra Tingelstadringen var Hadelands håp i Trysil i klassen «Dans fele klasse A».

RUNDDANS: Det går fort for seg når det danses på Landskappleik. Elin Eidsand fra FolkOrg og Pål Anders T. Sveen fra Tingelstadringen var Hadelands håp i Trysil i klassen «Dans fele klasse A». Foto:

Årets Landskappleik ble i år arrangert av Trysil-Knut Dans og Spelemannslag og trakk til seg 1500 tevlere fra 12 til over 80 år.

DEL

I klassen Dans fele klasse A var det i år satt opp kongepokal til vinnerparet og det var stor spenning til hvem som ville stikke av med denne.

Hadelands utøvere i klassen var Elin Eidsand fra FolkOrg og Pål Anders T. Sveen fra Tingelstadringen.

De danset springdans fra Hadeland til musikk framført av Elins søster Anne Eidsand Stenberg på fele og Ole Nilssen på trekkspill. De to danset til en god dansemelodi som var laget av nå avdøde Helge Bratlien fra Dokka.

Vinnerne i klassen, og dermed også mottakere av kongepokalen, ble Bjørn Sverre Hol Haugen og Veslemøy Ida Margrethe Nordset med en polsdans fra Finnskogen. Elin og Pål Anders endte på en respektabel 11. plass, som gitt at det var liten forskjell mellom parene og meget jevn dømming er god grunn til å være fornøyd med.

Denne tevlingen foregikk i Trysilhallen med rundt 800 tilskuere, og det var varmt både ute og inne.

Flere hadelendinger tevlet allerede på torsdag i hallen, hvor det var den store klassen for lagdans som foregikk.

Elin og Pål Anders hadde fått med seg 13 personer og meldte på et lag som fikk navnet Randsfjordslaget, da det ble danset springdanser både fra Hadeland og Land samtidig.

I springdansen fra Land er det en variant hvor gutten danser med to damer og denne var med her og ble framført av Rita Sirirud Vatnehol, Elin Eidsand og Svein Are Sirirud Vatnehol. Da resultatet forelå, viste det seg at laget kom på en 16. plass av totalt 32 lag. Alle var likevel godt fornøyde med det, med tanke på hvor mange som var påmeldt og som har lang erfaring.

De som deltak på laget var Torstein Næss, Bjørg Strand, Anne Eidsand Stenberg, Kristian Stenberg, Elin Marie Akse, Bjørn Ove Opheim, Alix Cordray, Pål Anders T. Sveen, Rita Sirirud Vatnehol, Svein Are Sirirud Vatnehol, Elin Eidsand, Brith Eidsan og Erling Eidsand.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags