Gå til sidens hovedinnhold

Leseglade gutter vant hver sin iPad

Artikkelen er over 4 år gammel

Biblioteket i Lunner har hatt lesekonkurranse i sommer. Til sammen er det levert 131 lesekort.

HARESTUA: Oliver Vatne (8) fra Lunner har lest ti bøker i sommerferien. Benjamin Søreng (13) fra Grua har lest seks bøker. Lørdag fikk gutta premie for lesegleden, en iPad hver.

– Jeg har lest bøkene i Divergent-serien og Hunger Games-serien. Jeg har sett filmene også, men likte bøkene best. Det er mer detaljer i dem, forklarte Benjamin.

Ekstra motivasjon

Det er første gang biblioteket i Lunner har arrangert lesekonkurranse for barn og unge. Lørdag var det altså tid for premieutdeling. Med om lag 50 personer til stede.

– Tilbakemeldingene vi har fått er at konkurransen har gitt ekstra motivasjon til å lese. Målet vårt er å skape leselyst, sa biblioteksjef Eva Engskar.

Til sammen er det levert inn 131 lesekort. De som har vært med og lest har til sammen lest 655 bøker i løpet av sommeren.

 

Selv om det kun var to hovedpremier i konkurransen, fikk alle frammøtte barn og unge premie i form av en bok eller en film. Alt av gaver var sponset av Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal, Nordli og Notabene i Gran, og lokale Kiwi-butikker.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.