Gå til sidens hovedinnhold

Første sommerkonsert i Mariakirken

Artikkelen er over 4 år gammel

Sommeren er her, og med den de tradisjonelle søndagskonsertene i Mariakirken.

Granavollen: Førstemann ut er tidligere kantor i Gran, Ivan Sarajishvili, på orgelet i Mariakirken.

– Vi synes det er stas at han gjester sommerkonsertene i Mariakirken etter mange år i Stavanger, hvor han tjenestegjør som domkantor. Mange hadelendinger var svært begeistret for Ivans spill da han jobbet her, så nå er det en sjanse til å høre ham spille både Bach og Schumann på vårt vakre Ahrend-orgel, foruten Gottfried August Homilius og Francois Couperin, skriver dagens kantor i Gran, Ann Toril Lindstad, i en pressemelding.

Ivan Sarajishvili er født inn i en lang musikertradisjon i Tbilisi, Georgia. Han studerte kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole i Oslo i 1996 – 2002 med Andreas Liebig, Terje Winge og professor Jon Laukvik.

Under Bachelorstudiet vant han et ettårig studieopphold i Berlin ved Hochschule der Künste ved professor Leo van Dooselars orgelklasse. I ́ 2002, etter endt masterstudium i kirkemusikk og orgelspill i Oslo, fortsatte han videreutdanning med diplomstudium i Solistklasse ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, med professor Hans Fagius som sin lærer.

Etter å ha vært kantor i Gran noen år ble han i 2007 ansatt som domkantor i Stavanger domkirke. Han er stifter og leder av Det norske katedralensemblet og han har vært ansvarlig for renoveringen av domkirkens hovedorgel. I snart ti år har han også sittet i programutvalget for Norsk Orgelfestival. Han har konsertert både i Skandinavia, Europa og USA og er i ferd å spille samtlige orgelverker av Johann Sebastian Bach på den nyrenoverte Reil-orgelet i Stavanger Domkirke.


For tiden er han også doktorgradskandidat i utøvende musikk ved Eastman School of Music, University of Rochester NY, USA.

Kommentarer til denne saken