Oslohumanistene til Granavollen

BAROKKTONER: Søndag blir det barokktoner i Mariakirken på Granavollen.

BAROKKTONER: Søndag blir det barokktoner i Mariakirken på Granavollen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag blir det barokktoner i Mariakirken på Granavollen.

DEL

Sommerkonserten i Mariakirken søndag 15. juli er ved barokkensemblet L’État Libre de Neige.

Ensemblet har en fleksibel sammensetning, som avhenger av prosjektene, men alle musikerne er dedikerte profesjonelle spesialister på tidligmusikk. De samarbeider med ekspertise i hele Europa, for å kunne skape konserter som rører og betar publikum, heter det i pressemeldingen for konserten.

Cathrine Bothner-By (sang), Lars Henrik Johansen (toner) og Ulrik Gaston Larsen (lutt) utgjør stammen i ensemblet. Denne gangen har de i tillegg med seg Hans Olav Gorset på fløyter. I Mariakirken presenterer de programmet «Oslohumanistene».

«Ved skolen i Oslo, i det år 1600 nærmet seg, skrev en håndfull kolleger, svogere og slektninger dikt og lærebøker på ny-latin. Dette er Oslohumanistene. Tekstene er bevart i arkiver og oversettelser, men ingen musikk er bevart. Likevel var musikken der: Et av de viktigste fagene ved katedralskolen var sang, og musikk sto høyt i den «lærde republikk kretsen tilhørte.», opplyses det i pressemeldingen.

«I denne konserten flettes Oslohumanistenes egne tekster med den musikkveven de sto i: Latinskoleelevenes daglige sangtjeneste, studenterviser og uendelig vakker renessansepolyfoni av komponister som Lasso, Senfl og Walter», heter det videre.

Kantor i Kirken i Gran, Ann Toril Lindstad, er ansvarlig for sommerkonsertene i Mariakirken, som teller i alt sju konserter i juli og august.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags