Langeland og Nordstoga til Mariakirken

MARIAS SONG: Folketoner og Bach vil fylle Mariakirken når Sinikka Langeland og Kåre Nordstoga skal fremføre Marias Song.

MARIAS SONG: Folketoner og Bach vil fylle Mariakirken når Sinikka Langeland og Kåre Nordstoga skal fremføre Marias Song. Foto:

Mariakirken vil fylles med folketoner og Bach når Sinikka Langeland og Kåre Nordstoga holder konsert.

DEL

«Marias lovsang» blir sunget på folketoner side om side med noen av Bachs mest kjente verker når Sinikka Langeland og Kåre Nordstoga holder konsert i Mariakirken 7. juli.

Sinikka Langeland har gitt Finnskogen et nytt musikalsk landskap som sanger, kantelespiller og komponist, og det blir sagt at hun er av de mest markante musikere i vår tid. Hennes store interesse er middelalderballader og religiøse folketoner.

Konserten Marias Song er blitt framfør i Belgia, under Festspillene i Holland, Polen, Russland og i flere kirker i Norge. Marias Song er også utgitt på plateselskapet ECM i 2011.

Kåre Nordstoga har virket som domorganist i Oslo domkirke siden 1984. Nordstoga er oppvokst i Telemark og har en sterk forkjærlighet til folkemusikk. Han har deltatt på en rekke plateinnspillinger med norske folkemusikere.

Nordstoga samarbeider jevnlig med eliten av norske musikere, og blir regnet for å være en av de fremste konsertorganistene i Europa.

Langeland og Nordstoga sier dette om programmet:

«Historien om Maria og engelen Gabriel, ofte kalt «Englehilsningen» er en av de vakreste fortellingene fra bibelen. Marias Lovsang blir sunget på folketoner side om side med noen av Bachs mest kjente verker spilt på orgel. Teksten er hentet fra Lukasevangeliet og noen ganger lar Sinikka tonene gli over i små stemmeimprovisasjoner oppå Bachs musikk. Mariamyten lever fremdeles i vår folketradisjon som kallenavn på blomster, dyr og i folketoner som Lova lova Lina. I kirken ble hun reformert bort og det finnes derfor svært få toner knyttet til Maria. I Marias Song kommer hun fram i lyset igjen ved hjelp av andre folketoner, Bach og varianter av den ene salmen som finnes, Maria hun er en Jomfru ren

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags