Marit er sommerens utstiller i Mariakirken

STILLER UT: Marit Aabel fra Hakadal er årets utstiller i Mariakirken.

STILLER UT: Marit Aabel fra Hakadal er årets utstiller i Mariakirken.

Marit Aabel fra Hakadal har tatt turen til Granavollen denne sommeren og stiller ut kunsten sin i Mariakirken.

DEL

Marit Aabel jobber figurativt. Hun har mange portretter og figurer i rom og natur, og ifølge Norsk kunstnerleksikon kan arbeidet hennes deles inn i to hovedgrupper. Den ene er religiøse emner og den andre er rene landskaper. I så måte vil hun passe godt inn i kulturlandskapet på Granavollen med Mariakirken som utstillingslokale.

Hennes religiøse malerier illustrerer sentrale situasjoner fra Bibelen, mens landskapene er dramatiske tolkninger av den fargerike naturen hun har levd i.

Stabbursdøra inspirerte

Til Mariakirken kommer hun med en utstilling hun har kalt Døren. Hun forteller selv at hun ble inspirert av stabbursdøra.

Dette sier hun selv om utstillingen:

«Døren er et tema. Det er både håndgripelig og kjent. Vi forstår også bildet av døren i overført betydning. Døren innbyr til å oppsøke det skjulte rommet. I alle hus er det dører som fører inn og ut. Kirkerommets inndelinger fører oss gjennom dører og porter og er den liturgiske dramatikken. Den smale veien inn gjennom koret og apsis er bevegelsen som kropp og sjel søker. Bak den innerste luken kommer den nye dagen ved soloppgang».

Videre sier hun:

«Bevegelse og stillhet veksler gjennom tid som fører oss gjennom dører og portaler. Døren skiller to rom, ofte et uterom fra et inne rom. Bevegelsen kan være både stor og liten. Livet er ikke stillestående om det er stille. Når det er stille kan en sans få dominere. Slik fange en opplevelse som blir en tanke. Eventyrlig å være menneske ved å gå ut fra uroen og inn til stillheten.»

Utstillingen skal være åpen hver dag fram til 18. august.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags