Ber folk komme og synge

Please come: Regissør/koreograf Cynthia Kai (foran), musikalsk leder Espen Aslaksen og prosjektleder Margaret Frøisli ber folk om å komme på audition for rockeoperaen Jesus Christ Superstar.

Please come: Regissør/koreograf Cynthia Kai (foran), musikalsk leder Espen Aslaksen og prosjektleder Margaret Frøisli ber folk om å komme på audition for rockeoperaen Jesus Christ Superstar.

Artikkelen er over 4 år gammel

Hadeland janitsjar setter opp musikalen Jesus Christ Superstar på nyåret. Har du lyst til å være med?

DEL

Hadeland: I så fall bør du møte på audition på Frøystad 1. september. Korpset nærmest trygler folk om å komme.

– Vi håper det er mange som har en drøm om å stå på scenen. Og at denne rockeoperaen appellerer til litt andre sangere og artister, som er opptatt av en annen type musikk. Både ungdommer, folk som spiller i band og gamle kjellerrockere som kanskje aldri har opptrådt før. Vi håper på stor pågang, først og fremst fra lokale krefter. Og vi trenger mest mannfolk, for det er klart flest mannlige roller, sier regissør og koreograf Cynthia Kai – godt akkompagnert av musikalsk leder Espen Aslaksen og prosjektleder Margaret Frøisli.

– Dette er første gang vi inviterer til audition. Vi ønsker å få med flere av talentene som finnes på Hadeland, legger sistnevnte til.

Noen av de største rollene er så å si besatt, uten at trioen ønsker å røpe noe ennå.

– Men det blir både gjengangere og nye, spennende fjes. De fleste er lokale, forteller de.

Tre–fire forestillinger

Dette blir det 16. året på rad med musikal fra janitsjarkorpset, og det er en stor oppsetning som skal ha premiere i kultursalen onsdag 20. januar.

– Det er omtrent ti hovedroller, 20–30 som skal være på scenen og nesten 40 i korpset – eller orkesteret. Kompet vil bestå av Tor Ingar Jakobsen på tangenter, Jarle Storløkken på gitar, Kristian Egge på bass og Morten Aslaksen på trommer, sier Espen Aslaksen.

Plan A er tre forestillinger – onsdag, fredag og lørdag – men med mulighet for å sette opp en fjerde forestilling søndag.

Den norske versjonen

Det er Ola B. Johannessens norske versjon fra Trøndelag Teater i 2000 som blir satt opp på Hadeland. Og den var faktisk Cynthia Kai med på!

– Musikken er jo helt fenomenal. Jeg synes også det er veldig interessant å få høre Judas' stemme, for han er veldig sentral i stykket, sier hun.

– Dette er verdens mest spilte rockeopera, med fantastisk og banebrytende musikk. Det blir 2 x 45 minutter med kontinuerlig musikk, sier Aslaksen.

– Det er alltid et spørsmål om vi skal gå løs på nok en musikal, men det er en unison stå på-vilje i korpset. Dette skaper energi, og folk er veldig gira. Det var full tenning da vi gikk for Jesus Christ Superstar, som er en veldig sterk forestilling, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags