Storproduksjon med musikklina nærmer seg premiere

Bendik Simensen (19) og Ingrid Marie Lunder (18) inviterer til en morsom kveld til ettertanke. Oppdrag Slottet spilles 17. og 18. februar i Hadeland Kultursal.

Bendik Simensen (19) og Ingrid Marie Lunder (18) inviterer til en morsom kveld til ettertanke. Oppdrag Slottet spilles 17. og 18. februar i Hadeland Kultursal. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

17. februar har tredjeklassingene ved Musikk og Drama premiere på sin storproduksjon Oppdrag Slottet.

DEL

Konseptet til forestillingen er basert på boka av Franz Kafka og bearbeidet av Christopher Olsen.

Bendik Simensen er 19 år og går tredjeåret ved dramalinja på HVGS. Han bor på Harestua og har drevet lenge med teater. Bendik spiller i tillegg både piano, bass, gitar.

– Hva handler forestillingen om?

– Kort og godt handler det om en fremmed som kommer til en landsby der han ikke er velkommen. Det dreier seg altså om fremmedgjøring og fremmedfølelse. I forestillingen er det mye komikk, samtidig som man trekker fram alvorlig dagsaktuelt innhold, sier Simensen som er en av skuespillerne i stykket.

– Hva er din rolle i stykket?

– Jeg spiller blant annet fortelleren og læreren. Alle dramaelever har flere roller, bortsett fra Ingrid Marie som har hovedrollen. Fortelleren er en type turguide gjennom hele stykket i et univers publikum kanskje ikke kjenner igjen med en gang, men som heller ikke er så annerledes fra vårt eget.

– Hvorfor burde folk se stykket?

– I dette universet er ikke lenger oss og dem viktig. Skillet mellom to grupper blir satt på spissen, noe som gjenspeiler verdenssituasjonen akkurat nå. Trump fronter helt absurde saker og utkastelsesministeren hiver ut folk på meningsløse grunnlag. Jeg håper publikum vil se mulige konsekvenser av hva et slikt samfunn oppnår i det lange løp.

– Hvem passer stykket for?

– Alle som er gamle nok til å tro at det er forskjell på folk.

Om du ikke får med deg premieren, spilles Oppdrag Slottet også 18. februar i Hadeland Kultursal.  

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags