Tidlig lørdag ettermiddag åpner dørene for første konsert, og denne gangen kaller Musikk-kjeller`n det for Eftasblues rock og pubrock. Da er det Strange Brews som tar turen opp til Hadeland, som ikke er ukjent for det drevene Oslobasserte bandet med aner på Gran.

Gitarist, vokalist og munnspilleren Harald Teigen har hytte i Rakalauv, hvor han tilbringer mye tid.

 

Tom «hestehale» er mannen som drar de skitne, feite bassgangene i bandet. Synger gjør han også – med et enormt engasjement for bluesen. Har vært med i Strange Brew siden brygget begynte å gjære for første gang. Har i denne tiden også spilt bass i en del mindre og useriøse band som vi ikke vil snakke for mye om, for det er i Brew han hører hjemme.

Harald «med hatten» tøyer og drar i de slitne strengene sine hele tiden og Fender’n hyler så ørevoksen koker. Det er sånn det skal være! Harald er virkelig sjef i bandet med sang, munnspill og leadguitar. Han lusker gjerne rundt med kaffekopp og røyk og er litt «strange»  før giggen starter, men da tar han den virkelig helt ut. Harald har vært med på å starte bandet.

Helge banker løs på sitt gode gamle «Round Label» Gretsch slagverk i utførelsen «Sparkling Champagne». Det gjør ikke akkurat noe at han har en stødig beat heller, for ikke å snakke om alle takrasene han maser om å få ta med på hver låt. Han korer dypt og vakkert også. Helge har spilt i bandene Schizo og Dueslaget og var frustrert over flere magre år uten band da de andre gutta tryglet ham om å bli med i Strange Brew.

Jan Petter pumper riff på sin fete Les Paul og fyller grunnmuren for Harald, og drar også noen soloer. Han liker å bevege seg når bandet kjører i gang og har en lei tendens til å veive med armen som en vindmølle. Bandet øver i Jan Petters kjeller – for der er det best akustikk, -utstikk,- utstikk. Jan Petter har vært med siden Strange Brew ble født.

Dette blir en konsert for både de unge og de godt voksne, hvor du kan sitte å nyte et glass lokalt brew og lytte deg gjennom kjente og kjære låter fra flere tiår.

Tre band på kveldskonsert

Etter denne konserten stenges dørene i noen timer før arrangement to, lørdag kveld.

Da kommer det tre band som skal løfte det hele opp et par hakk i intensitet i rockens navn.

Først ut da er Autokarma.
Autokarma fikk nasjonal oppmerksomhet allerede i 2010 da de var med på humorprogrammet Storbynatt på NRK. Dette resulterte i konsertvirksomhet på Østlandet, samt to EP-utgivelser, Fare fare krigsmann (2012) og Hel (2015).

Bandet, som av mange blir karakterisert som en krysning mellom Seigmen og DumDum Boys, fikk igjen vind i seilene etter at Emil Valhalla Meek gikk ut til låten Fare fare krigsmann i sin første UFC-kamp i 2016, noe som også resulterte i TV-opptredener på TV2.

Med mørkets gudinne Hel med på laget og krigeren fra Valhall med på gitar har bandet nå klart å skaffe seg en vegg av gitarlyd og et sceneshow fullt av energi. De har gitt ut to singler, Under kniven (2017) og Nå kommer stormen (2018), og er klare for å vise sine tunge riff og sin energiske rock for det ganske land.

Pain City og Kristopher Schau

Band nummer to er Pain City, som gjestet Musikk-kjeller`n i fjor til stormende jubel, og med Stian Krogh – kjent fra The Carburetors og Melodi Grand Prix, og har med seg Remo Munkeboe – bass Petter Haukaas – drums. Sist de var i kjeller`n var det så breibendt og tøft at de nesten ikke fikk lov å få av scenen, så nå er det bare å glede seg.

Til å avslutte kvelden kommer Kristopher Schau med bandet sitt The Dogs, som fyller konsertarenaer over hele landet om dagen. Med seg har han: Mads Martinsen, Roar Nilsen, Henrik Gustavsen, Kenneth Simonsen, Christian Spro.

The Dogs har i en årrekke markert seg som et av de mest hardtarbeidende bandene i Norge. Med årlig albumslipp og konstant turnering har de sakte, men sikkert jobbet seg opp til å bli et navn i tetsjiktet av norsk rock. Tradisjonen tro slipper de også i 2018 et album på den første mandagen i året. «The Grief Manual» ble innspilt i Nabolaget gjennom to hektiske uker i september og er The Dogs´ sjette studioalbum.

En så heftig lineup på samme kvelden er det langt imellom, og det blir virkelig en rocka fest i Kjeller`n og er også den siste ordinære konserten de arrangerer før juli. Så vil du ha rensket øregangene så er det bare å ta på rockeskoa å komme seg ned i en kjeller i Gran.