Gå til sidens hovedinnhold

– Det blir stinn brakke i helga

Artikkelen er over 3 år gammel

Oktoberfesten i Brandbu er en suksess allerede før den har startet. Lørdagsarrangementet med Staut ble utsolgt for tre uker siden.

Klart for oktoberfest igjen

Det er som vanlig et rikholdig program når handelsstanden i Brandbu ber inn til oktoberfest. Et stort festivaltelt bak Folkets Hus ligger an til å bli fullt tre kvelder på rad. I alle fall nesten.

– Lørdag blir det helt fullt. Det ble utsolgt for tre uker siden. Staut var her for to år siden, og mange var for sent ute til å sikre seg billett den gangen. Det samme ser ut til å være tilfelle i år. Ja, det kan se ut til å bli stinn brakke tre kvelder på rad, sier en fornøyd melder Ole Vidar Lien i Brandbu & Omegn Handel og Næring.

BILDER FRA 2016:

Bildeserie

BILDESERIE: Parade og kulturinnslag i Brandbu

De står bak oktoberfesten sammen med lokale aktører. I tillegg har de hyret inn Esa AS og Rebels Music til å ta seg av torsdagsarrangementet, som innleder oktoberfesten med en konsert rettet mot barn og unge.

– Men vi har lagt oss på en familieprofil, slik at de voksne også vil ha glede av kvelden, forteller Morten Wien.

Han er sentral i både Esa og Rebels Music.

– Aldri sett maken

– Jeg synes vi har fått til ei bra pakke av underholdning. CirCuz er hovedartisten, og fenger folk i alle aldre. I motsetning til mange andre populære artister i dag, har de sømmelige tekster som passer for alle, sier Wien.

Torsdagen byr de også på den unge fremadstormende artisten Kyle, det lokale bandet Bullets of Blood og tryllekunstneren Håkon. I tillegg blir det danseoppvisning med Sander Skjerva i spissen.

Fredag er det også mye som skjer. Det starter med gratis lunsj og prisutdelinger på dagtid, der også evigunge GT-Sara underholder.

På kvelden er det klart for et show ingen har sett maken til på Hadeland, ifølge arrangørene.

– Brandbushowet «Can't stop the music» blir helt fantastisk. Jeg har vært på en øvelse nylig, og dette kommer til å bli stort, lover Lien.

Hege Blaker, Øyvind Larsen, Madelen Mensach Dyrud og Bjørn Harald Blaker står på scenen denne kvelden. Her kan det også se ut til at det blir utsolgt.

– Det blir i alle fall ikke mye om å gjøre. Mohagen Bil har alene kjøpt 350 billetter til showet, så her kommer det til å bli skikkelig trøkk, sier Lien.

LES OGSÅ: Ny lokal supergruppe klar for oktoberfesten

Stor festivalcamp

Verdt å nevne er det også at Mohagen også i år rigger til en stor festivalcamp på Rosendalsbanen, der det er helt fullbooket. Disse gjestene kommer garantert til å sette sitt preg på Brandbu hele helgen.

Så har vi kommet til lørdagens arrangement. Her skjer det mye. Rulleskirennet på dagtid avløses av en parade, før det blir premieutdeling og underholdning av Myllargutens Gammaldansorkester, Hans Arne Arntsen og Moen Musikkforening.

LES OGSÅ: Barbro Kvåle i spissen for sterkt rulleskifelt i Brandbu

Sistnevnte skal også spille i teltet før hovedartisten både fredag og lørdag. På repertoaret står selvsagt musikk som passer på en oktoberfest.

Staut gleder seg

Staut er allerede nevnt som lørdagens store trekkplaster. De som har billetter kan forvente et band som gir alt.

– De har uttalt at de gleder seg stort til å komme tilbake. Forrige gang ble de litt tatt på senga av hvor god stemning det ble i teltet, og det vil de gjerne oppleve igjen, sier Britt Viberg i handelsstandsforeningen.

Det er et stort apparat som er i sving for å få gjennomført årets festival. dugnadsinnsatsen er enorm, både før, under og etter arrangementene.

– Det er en gjeng her i Brandbu som virkelig gjør en stor innsats. Næringslivet er også utrolig positive, og uten dem hadde ikke dette gått, sier Lien.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.