Det ble rett og slett en helaften fra øverste hylle da Kulturbruken inviterte til akustisk konsert med to svært hørbare og personlige artister fra lokalmiljøet.

– Det er et skummelt publikum, altså. Jeg kjenner jo de fleste i rommet her, kommenterte Anton Ruud.

Likevel fikk vi en konsert der artisten presenterte sine egne låter på en nedstrippet og naken måte. Anton Ruud skriver nært og godt om livets mange sider, særlig de litt skyggelagte. Det skal mye mot til å utlevere seg på en så ærlig og sår måte på hjemmebane, men Ruud taklet det fint, og spedde på med en del morsomme og utrolige historier fra oppveksten.

 

– To ulike hjem

– Jeg bodde delvis hos min mor i Saltsyredalen og delvis hos min far på Klypen ved Bjørgesæter. Det var to veldig forskjellige hjem, kommenterte han.

Musikeren har nylig gitt ut plate med bandet sitt, under navnet Anton Ruud i terapi. Flere av låtene han presenterte på Gamleskolen fredag var hentet fra denne plata, naturlig nok.

– Det har tatt fryktelig lang tid å få denne skiva ferdig, så da blir man jo litt lei låtene. Så jeg har også noen helt nye låter og noen låter jeg har oversatt fra svenske dinosaurer jeg liker godt, sa Ruud.

 

Helt fersk låt

Den ene låta var så fersk at den ble fullført rett før konserten.

– Jeg måtte skrive ferdig den siste tekstlinja før jeg kom hit. Det ble selvfølgelig også den dårligste, spøkte han.

Ruud var kveldens hovedartist, men oppvarmingsartist Linda Nordseth fra Grua sto ikke noe tilbake. Hun hadde med Jørgen Hermansen på vokal og Roar Karlsrud på ulike strengeinstrumenter.

– Jeg har bare hatt to konserter tidligere, og begge gangene har disse gutta vært med. Jeg tør ikke å spille uten at de er med, fortalte hun.

 

Uerfaren musiker

Nordseth er 30 år og har vokst opp på Grua. Etter mange år ute er hun nå tilbake, og er lærer på Jaren skole og på Jevnaker kulturskole. Hele livet har hun skrevet musikk, men har ikke gjort så mye ut av det. Det vi fikk servert på Gamleskolen fredag var imidlertid av en slik kvalitet, og at vi regner med å høre mye mer fra denne artisten framover.

– Jeg liker å skrive musikk og da er det selvsagt hyggelig at jeg får lov å presentere den her på Harestua, sier hun.

Publikum likte også hennes gode og nære tekster om livet, de vakre melodiene og den nydelige framføringen. 30-åringen hadde med seg et knippe låter som virkelig fortjener et større publikum, noe hun helt sikkert vil få i tiden som kommer.

 

Suksess med fullt hus

Arrangørene Kulturbruket var også svært godt fornøyd med kvelden. To artister som leverte en konsert av høy kvalitet og publikum som visste å vite sin besøkelsestid.

– Lokalet er fullt av glade folk som setter pris på musikken. Da kan vi ikke annet enn å være kjempefornøyd, sier Mats Remi Johnsrud i Kulturbruket.

Som legger til at de garantert kommer til å arrangere flere liknende kvelder i tiden som kommer.

– Gamleskolen viser seg å være et fint sted for slike konserter. Så det kommer mer, lover han.