Kolberg spiller i Musikk-kjeller'n

MED BAND: Lars Kolberg kommer til Musikk-kjeller'n med bandet Bandittene fredag.

MED BAND: Lars Kolberg kommer til Musikk-kjeller'n med bandet Bandittene fredag.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lars Kolberg og Bandittene spiller i Musikk-kjeller'n fredag.

DEL

GRAN: Lars Kolberg er kjent for publikum på Hadeland fra før. Countryartisten kjørte i fjor sommer toget fra Oslo til Jaren, og spilte noen låter på alle stasjonene langs ruta. Nå kommer han tilbake og skal ha konsert i Musikk-kjeller'n.

Dette sier han selv om konserten:

«Togboms og prestesønn Lars Kolberg har slått seg sammen med opptil flere jazzutdannede musikere som er lei av jazz og heller vil spille ekte country om fyll og svik. Lars Kolberg & Bandittene kommer for å røve. Lås inn døtrene dine, lad børsa, finn fram cowboybootsene og kom på musikk-kjeller'n»

Dermed skulle vel oppfordringen være klar.

«Dette tror jeg ikke jeg har hørt på norsk før» sa anmelderen på NRK P1 om debutplaten til Lars Kolberg som kom i 2016. «Han spiller folkelig og sjarmerende country», sier de i Countrybaren på NRK P1+ der Lars spilles jevnlig.

Singelen Lars slapp i februar i år er for tiden listet på NRK Hedmark og Oppland.

«Det kan høres ut som om du har funnet en gjenglemt kassett fra 70-tallet i hanskerommet i Opelen til onkelen din. Dette er ikke popcountry», heter det i pressemeldingen om artisten.

Videre skrives det: «Det er mange som spiller country, også i Norge. De fleste gjør det på engelsk og låner flittig bilder, steder og uttrykk fra den amerikanske tradisjonen. Lars har valgt å skrive vaskeekte country på norsk, og han kommer med det mye nærmere sine norske lyttere. Tekstene til Lars trekker opp et univers hvor mye er skjevt, galt og ubehagelig men hvor det allikevel alltid ligger et smil på lur. Kanskje er det galgenhumor kanskje er det resignasjon, kanskje er det rett og slett mange års erfaring med livets lumske sprell som skinner igjennom».

Kolberg spiller live med sitt faste band Bandittene og jobber nå med sitt oppfølgeralbum «Sort blod».

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags