Solveig Borgen synger i Mariakirken

SOMMERKONSERT: Solveig Borgen synger i Mariakirken førstkommende søndag. Foto: Privat

SOMMERKONSERT: Solveig Borgen synger i Mariakirken førstkommende søndag. Foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hadelendingen Solveig Borgen tar med seg fire nederlandske musikervenner til Mariakirken førstkommende søndag.

DEL

GRANAVOLLEN: Det har vært en rekke konserter i Mariakirken denne sommeren, og nå er det klart for den siste i rekken, med Solveig Borgen i spissen for et spennende ensemble.

Konserten har fått tittelen «Toner fra vindmøller og fossefall – en spennende musikalsk reise med sanger fra Nederland og Norge».

Allsidig bakgrunn

Borgen har sin formelle musikkutdannelse fra Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA), men hun har også studert teater og er utdannet kokk med fagbrev. Borgen har artistisk erfaring fra land som England og USA, i tillegg til Nederland og Norge.

De siste ti årene har hun jobbet som frilanssanger, for eksempel med jazzgrupper og storband på jazzklubber, festivaler og teatre i Nederland, og i Norge har hun for eksempel hatt samarbeid med funkrock-bandet The Session.

I Mariakirken har hun altså med seg fire nederlandske musikere, som har samarbeidet med henne over lengre tid, blant annet i prosjektet «Solveig Sings».

Erfarne musikere

Her er en beskrivelse av de nederlandske musikerne:

Sebastian van Delft er klassisk utdannet organist, men arbeider innenfor et vidt felt av sjangre og ensembler – for eksempel en kombinasjon mellom cello og orgel, eller i «Trio Escapada», som består av fiolin, cello og klaver – og for det meste spiller egenkomponert musikk.

Jochem van der Waal har spilt bassgitar siden han var 13. Han ble etter hvert interessert i jazz, og har eksamen i kontrabass fra konservatoriet i Hilversum. Foruten å undervise har han spilt med et stort antall ulike musikere og band både i Europa og Asia, blant annet med Stephen Ackles og Stuart Lisbie.

Nout Ingenhousz avsluttet sine studier ved Sweelinck Conservatorium i Amsterdam i 1993, da han også vant The Middelsee Jazz Price med gruppen Ninsk. Han har konsertert med en rekke nederlandske solister og musikere og underviser i tillegg på International School of Amsterdam.

Iman Spaargaren spiller flere ulike blåseinstrumenter og har mastergrad fra konservatoriet i Rotterdam og bachelorgrad fra Conservatorium of Amsterdam. Han arbeider i tillegg som arrangør og komponist, og har stor glede av å eksperimentere med klang innenfor ulike sjangre. Han er ansett som en viktig stemme i det nederlandske jazzmiljøet, og har deltatt i store festivaler som Dutch Jazz Competition og North Sea Jazz.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken