Lagde hyllest til NM av gammel slager

HYLLEST TIL NM: Britt Viberg (fra venstre), Jan Tore Iversen, Ole Vidar Lien og Kjell Bjørklund er involvert i en hyllestlåt til NM på Lygna.

HYLLEST TIL NM: Britt Viberg (fra venstre), Jan Tore Iversen, Ole Vidar Lien og Kjell Bjørklund er involvert i en hyllestlåt til NM på Lygna. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ole Vidar Liens gamle melodi «Herlige Fredag» får nytt liv med Britt Vibergs tekst «NM på Lygna».

DEL

NM på Lygna GRAN: Allerede i fjor sommer begynte Lien og Viberg å jobbe med ei låt til NM på Lygna.

– Vi ble spurt om vi ville arrangere barneskirenn i Brandbu i forbindelse med NM. Det sa vi ja til. Samtidig spurte de om vi kunne tenke oss å lage ei låt til NM. Nå er den ferdig, forteller Britt Viberg, som har skrevet teksten til sangen som enkelt og greit heter «NM på Lygna».

Melodien skrev Ole Vidar Lien i 1990, til Kjell Vidars landeplage «Herlige Fredag». Den passet midt i blinken til den nye låta, og så var arbeidet i gang.

– Vi ante ingen ting om at det var bestilt ei offisiell NM-låt, men da vi hørte om det hadde vi kommet så langt at vi syntes vi måtte gjøre den ferdig. Vi har ingen planer om å tråkke noen på tærne, og har egentlig ligget lavt i terrenget, sier Lien.

Vil bruke låta på Lygna

Han tok imidlertid kontakt med Arne Næss i NM-komiteen da låta var ferdig mikset sist søndag, og arrangøren ønsker å bruke låta i forbindelse med NM.

– Det er viktig å presisere at dette ikke er noen offisiell låt, men vi setter veldig stor pris på tiltaket og synes det er flott at folk engasjerer seg. Derfor har vi tatt på oss å bildelegge låta i en video, og kommer til å legge den ut ulike steder, forteller Næss.

STUDIO: Hyllestlåta til NM på Lygna er spilt inn og mikset i Basic Studio på Gran.

STUDIO: Hyllestlåta til NM på Lygna er spilt inn og mikset i Basic Studio på Gran. Foto:

Etter at Lien og Viberg hadde låta klar, tok de kontakt med gamle kjente, og fikk spilt den inn i Basic Studio i Gran.

– Vi kaller oss Hadelandslaget i denne sammenhengen, men det er forholdsvis identisk med det som i dag er Kjell Vidars, sier Ole Vidar.

Han røper at Kjell Vidars også jobber med nytt stoff.

Har med barnekor

Lien spiller selv bass i bandet. Kjell Bjørklund spiller gitar og synger, og Jan Tore Iversen spiller trommer. Trond Lysenstøen er med på gitar, og går dermed i sin fars fotspor. Øivind Myhre spiller piano og Gudbrand Bjøralt orgel.

– Vi har også fått med et barnekor bestående av tilfeldige barn fra Jaren-området, og Kristin Seiersten er med på sang, forteller trommis Iversen.

De som står bak låta har ingen ambisjoner om å gjøre noe ut av den selv. De har overlatt alt til NM-komiteen, som får lov til å bruke den akkurat slik de vil.

– Hvis de kan bruke den til noe, er det hyggelig for oss. Men vi ønsker ikke å ødelegge for den andre låta på noen som helst måte, sier Ole Vidar Lien.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken