Det er nå flere måneder siden blandakoret Nos Alter har hatt konsert eller opptreden. Dette betyr ikke at koret har ligget på latsida. Tvert imot – koret har vokst med en håndfull medlemmer og startet med å øve inn nytt repertoar rett etter jul. Målet er nemlig en storkonsert i Hadeland Kultursal i slutten av oktober.

Les også: Koret som «ikke kunne synge» fyller 25 år

Spennende samarbeid

Korets dirigent, Monika Egeland Hammer, hadde et ønske om å samarbeide med Didrik Solli-Tangen. Solli-Tangen er blant annet kjent fra Stjernekamp.

– For koret er det viktig å søke samarbeid som kan løfte og fornye oss musikalsk. Didrik Solli-Tangen har en klassisk skolering i bunn og et repertoir som treffer oss i koret. Å samarbeide med profesjonelle musikere er spennende, og vi får prøve oss på nye sjangre og stilarter som utfordrer oss, sier Hammer.

 

Ekstra bonus

I tillegg har musikk og dramalinja på Hadeland videregående skole sagt ja til å bidra med underholdning i foajeen før konsertstart.

– Det er vi veldig glade for. Vi er opptatt av å løfte fram det lokale kulturlivet og er stolte over å ha musikk- og dramalinje på Hadeland, sier korets leder, Anette Berg.

Kjente perler og overraskelser

– Vi skal ikke røpe programmet i detalj, men vi håper å innfri noen publikumsforventninger. Nos Alter kommer til å synge noe alene og noe sammen med Didrik. I tillegg gjør Didrik noe uten oss, forteller dirigent Hammer. Øyvind Sundsvalen akkompagnerer både Solli-Tangen og Nos Alter på flygel.

– Vi har et vidt repertoar, og jeg håper vi har noe for enhver smak. Vi skal innom musikalenes verden, folketoner, popmusikk og norske viser, og det kommer også til å bli klassiske arier på programmet, sier Hammer.

Billettslipp på Gla´dagene

– Vi håper å fylle kultursalen og åpner billettsalget på Gla`dagene lørdag 16. juni. Vi holder foreløpig de nye, musikalske kortene tett, men opptrer med et knippe friske sommersanger, sier Berg.

Billettene selges på kulturkontorets stand ved siden av scenen. Dersom det blir igjen billetter etter lørdagen vil de være tilgjengelige via kulturkontorets hjemmeside.