Gå til sidens hovedinnhold

Lokale sangere feiret operabursdag i gigantkor

Artikkelen er over 3 år gammel

Over 3000 sangere deltok i et enormt kor på operataket lørdag. Med Slavekoret på programmet forteller lokale sangere om en kjempeopplevelse.

Det er 10 år siden operaen i Oslo ble åpnet, og det ble behørig feiret i Oslo i helgen. NRK sendte Operaen minutt for minutt, og et av mange høydepunkt var korstuntet. Operaorkesteret og Operakoret ledet an via storskjerm, og ute sto korsangere fra hele landet og sang.

– For en opplevelse å være med på. Det var kjempeartig. I flott vårvær sto vi ute på operataket og vi var over 3000 sangere, forteller Linda Moksnes fra Jaren. Hun hadde tatt turen sammen med Inger Mette Lillestøl Nymoen og Henriette Nymoen Lillestøl.  De tre er hjemmehørende i Gran kommune.

– Sangere fra hele Norge ble oppfordret ti lå delta, og det gjorde vi veldig gjerne. Vi synger i hver våre kor til daglig, og har gjort det i mange år. Nå fikk vi være med i det enorme koret og synge Slavekoret – Verdi Nabucco, Va! Pensiero. Vi har fått tilsendt øvefiler og noter fra operaen og øvd hver for oss, forteller Linda.

Det enorme koret tro også til med bursdagssangen for jubilanten.

Etter å ha talt over både én og to ganger har Operaen kommet fram til at det offisielle tallet for koret er 3026 deltakere. Nå skal dokumentasjonen sendes Guinness rekordbok for å teste om stuntet holder til en rekordnotering.

Her kan du se NRKs opptak av framføringen.

 

Kommentarer til denne saken