TV-lisensen avvikles fra nyttår

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

TV-lisensen skal erstattes av en ny finansieringsordning og NRK legger ned lisensavdelingen.

DEL

Beskjeden ble gitt i et møte hos Kulturdepartementet med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, økonomidirektør i NRK Andreas Norvik, ordfører i Rana kommune Geir Waage og nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre til stede, skriver Nettavisen.

– Det har lenge vært bred enighet om at NRK trenger en mer framtidsrettet og forutsigbar finansieringsmodell. Samtidig får dette konsekvenser for NRKs lisensavdeling.

– Det er selvfølgelig en tung beskjed å få for våre medarbeidere ved lisensavdelinga. Dette er folk som gjennom mange år har gjort en viktig og god jobb for NRK, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

En ny finansieringsmodell

Regjeringen har varslet at forslaget til NRKs nye finansieringsmodell er en del av innholdet i mediemeldingen, som kulturminister Trine Skei Grande skal legge fram fredag 29. mars.

NRKs lisensavdeling i Mo i Rana har 100 medarbeidere, og medarbeiderne fikk beskjeden på et allmøte i dag.

– Det viktigste nå er å ivareta medarbeiderne som rammes. Hver enkelt har stått på og gjort en uvurderlig jobb for NRK, og vi skal gjøre det vi kan for å sikre en ryddig og trygg prosess framover. Jeg er imponert over hvordan Lisensavdelinga har taklet å stå i usikkerhet i flere år. På den ene siden er det godt å få en avklaring. På den andre siden er det selvfølgelig veldig tøft, sier NRKs økonomidirektør Andreas Nordvik.

70 nye arbeidsplasser

Samtidig med at lisensavdelingen legges ned, har Kulturdepartementet lagt fram planer for opprettelse av 70 nye arbeidsplasser ved Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana.

– Samtidig er jeg glad for at regjeringens planer om etablering av 70 nye arbeidsplasser tilknyttet Nasjonalbiblioteket, sier kringkastingssjefen.

Det er likevel ikke presisert i pressemeldingen om flere av de 100 ansatte i lisensavdelingen, vil få tilbud om en omplassering til Nasjonalbiblioteket.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags