Gå til sidens hovedinnhold

Rigger til Oktoberfest: – Et enormt løft for Brandbu

Artikkelen er over 2 år gammel

Ventetiden er over. Denne helgen er det Oktoberfest i Brandbu igjen. – Det hadde ikke gått uten all dugnadsinnsatsen, sier Ole Vidar Lien.

Ole Vidar Lien har den siste tiden jobbet lange dager sammen med makker Britt Viberg for å få på plass alt som skal til for å arrangere Oktoberfest i Brandbu. Selv mener han de frivillige i Brandbu gjør en minst like viktig jobb.

– Vi er hyret inn av Brandbu & omegn handel og næring, blant annet for å arrangere Oktoberfest. Heldigvis har vi mange gode støttespillere med hjerte for Brandbu som bidrar i stort monn. Uten dem hadde ikke dette gått, sier Ole Vidar Lien.

Les også

Disko, moter, tivoli og gratis kino på oktoberfesten i morgen

LES OGSÅ:

Få fredagsbilletter igjen

Sammen sørger de for folkefest i Brandbu med fokus på underholdning mat og øl. Det er fjerde året de arrangerer Oktoberfest, og hvert år har lørdagsarrangementet blitt raskt utsolgt. I år ser det også ut til at fredagen blir utsolgt.

– Det ble utsolgt på Billettservice, men det var igjen noen få som vi ikke hadde lagt ut. Disse har vi nå fordelt mellom Circle K og Billettservice og regner egentlig med at det blir utsolgt. Mohagen bil har jo kjøpt en god del billetter til sine kunder denne dagen, sier Lien.

 

Årets program er variert og godt, med Rotlaus som hovedartist fredag og Vazelina Bilopphøggers lørdag. Takket være Sandbeck pub og Brandbu pølsemakeri blir det mat og drikke i teltet.

– Begge disse bedriftene legger ned en stor innsats i forkant, og jeg håper de har mye igjen for å være så delaktige. Festivalen skal ikke generere så store summer inn til handelsstandsforeningen, men hvis det kan bidra til at næringslivet i Brandbu får et løft, har vi lyktes. Selv om vi også kan skryte av å ha gått med et lite pluss i regnskapet hvert år, sier Lien.

Lunsj med GT-Sara

Han vil også trekke fram noen andre høydepunkter publikum bør få med seg.

– Fredag har vi gratis lunsj i teltet, og da underholder GT-Sara. Hun var også her i fjor, og holdt det gående i halvannen time uten stopp. Imponerende av ei dame som nå har rukket å bli 94 år gammel, sier Lien.

Lørdag er det en oktoberparade midt på dagen, som Lien også ønsker seg stor deltakelse i. Av folk både med og uten kostyme.

– Moen musikkforening går foran og sørger for musikken. Paraden ender opp i teltet, der det blir underholdning og utdeling av priser.

Har truffet en nerve

Arrangørene forteller om et stort engasjement rundt Oktoberfest, og er glade for at så mange kjøper billett.

– Det kan virke som om vi har truffet en nerve i folkesjela. Dette er rett og slett en ramme som folk setter pris på. Nå har etter hvert svært mange skaffet seg kostyme, og vi registrerer at det gjør noe med folk å få på seg disse plaggene. Det blir rett og slett god stemning, sier Lien.

Nytt av året er tivoli på sirkustomta, og det blir som vanlig stands på torget. Hans Arne skal varme opp for Rotlaus fredag, mens det er Jodle-Trine som går på scenen før Vazelina lørdag. Begge kvelder avslutter DJ MacMyrdal med musikk ut i de små timer.

– Moen musikkforening er også med både fredag og lørdag, og skal spille tyrolermusikk for publikum, sier Lien.

Kommentarer til denne saken