Gå til sidens hovedinnhold

Eldar og Vazelina spiller på årets Oktoberfest

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det blir et litt annerledes show i Brandbu enn for eksempel i Rogaland, for å si det slik, ler Eldar Vågan.

I snart 40 år har Vazelina Bilopphøggers holdt det gående. Etter noen rolige år har det virkelig tatt av igjen for rockabillybandet fra totenbygdene, og nå står altså Brandbu for tur. Lørdag 29. september er de hovedartist på Oktoberfest, som de siste årene har blitt en stor suksess i Brandbu.

– Det blir artig å spille på Brandbu. Jeg kjenner jo godt til Hadeland og det er egentlig liten forskjell på folk her og folk fra Toten, sier frontfigur Eldar Vågan.

Med det mener han at folk tåler litt.

– Vi kan legge opp til et litt annet show her enn vi for eksempel kan gjøre i Rogaland, ler han.

Gamle kjente

Han tok turen innom Brandbu denne uka for å snakke med konsertarrangørene Britt Viberg og Ole Vidar Lien. To personer han kjenner godt til fra før. Eldar varmet faktisk opp for Ole Vidar en gang i tiden, da Lien gjorde det stort med Kjell Vidars.

– Det husker jeg godt. Det var sankthansaften i 1978 og jeg spilte med bandet Baiage på en utefest på Toten. Vi varmet opp for Kjell Vidars, og jeg husker vi plasserte PA-anlegget på scenetaket. Baiage spilte litt hardere rock enn Vazelina, så jeg tror ikke det gjorde noe at lyden blåste over publikum, gliser musikeren.

Viberg har faktisk medvirket på en plateinnspilling med Vazelina. På Grønne Gummistøvler fra studioalbumet Full behandling (1990) tilhører damestemma Viberg.

 

Musikk og humor

Vågan er full av historier, og lover et show med både musikk og humor på Brandbu. Etter mange år som revyskuespillere på både Chat Noir og Edderkoppen, har bandet lagt seg til en litt teatralsk måte å gjennomføre konserter på. Men musikken er viktigst.

– Vi holder oss til kjente låter for publikum. Det er det folk vil ha. Jeg tror folk setter pris på det vi gjør fordi vi har overskudd. Vi liker det vi holder på med, og det tror jeg folk ser, sier Vågan.

På konsert med Vazelina blir det garantert allsang. Det siste året har bandet spilt mye, og de har erfart at tekstene er godt kjent. Også blant den yngre garde.

– Ungdommen har begynt å strømme til konsertene våre. Det synes vi selvsagt er hyggelig, sier Vågan.

Tror på fullt hus

Det er fjerde året det arrangeres oktoberfest i Brandbu. Hvert år har arrangementet lørdag vært utsolgt. Det tror Ole Vidar Lien skjer i år også.

– Vazelina spiller for fulle hus over alt og får skryt for showene sine. Billettene legges ut i juni, og da tror jeg folk bør være raskt ute. Her blir nok raskt utsolgt, mener Lien.

For andre året på rad har Vazelina mange spilleoppdrag på ulike festivaler i løpet av sommeren. De skal blant annet spille i Rondane, i Oslo, på Spydeberg, i Kristiansund og på hjemmebane på Raufoss. I tillegg til en konsert i et sirkustelt i Stryn. Dagen før konserten i Brandbu spiller de på Rockefeller.

– Vi spilte der i februar, og den konserten ble raskt utsolgt. Derfor blir det en konsert til i september. Det ser ut til at det blir fullt denne gangen også, forteller Vågan.

Kommentarer til denne saken