Endelig sjøltillit nok til å platedebutere

Platedebut: Ole Gulbrand Rudsengen (42) kommer ut med sin første singel

Platedebut: Ole Gulbrand Rudsengen (42) kommer ut med sin første singel Foto:

Det handler mye om sjøltillit, sier Ole Gulbrand Rudsengen om hvorfor han har ventet så lenge. Men nå er 42-åringen endelig klar med sin debutsingel.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

GRAN: Ole Gulbrand Rudsengen er et kjent navn innen rockemiljøet på Hadeland. Han har spilt i ulike band siden han var tenåring, med Roa Rockers som sitt store prosjekt. Men han har ikke lagd noe musikk, før nå.

– Det var Stein (Buan) som spurte meg da vi i 2014 jobbet sammen med Vømmøl-låter: «Du har ikke skrevet noe du 'a?». Jeg syntes det var skummelt og mente jeg ikke hadde noe å melde. «Alle har noe de kan skrive om, i hvert fall du», sa Stein.

Endelig var det noen som ga meg tanken, forteller Ole Gulbrand. Nå er han klar med sin første singel «Lange dager» under navnet OLE LIDER. Mer et prosjekt enn et bandnavn, sier vokalisten. Med seg har han en gjeng med gamle og nye venner, dyktige musikere fra både Hadeland og hovedstad. Musikken betegner han som gitarbasert rock av det melodiøse slaget.

Samarbeid med Anton Ruud

«Lange dager» har blitt til etter et samarbeid med Anton Ruud som på plata er med på gitar og kor. Peter Larsson fra Oslo Ess er med på bass, Stian Høgestøl på gitar, Jon Reidar Furulund, trommer og Eva Oppen Solheim, kor. Vokalist Ole Gulbrand har også lagt på litt gitar i studio.

– Vi har spilt inn tre låter hos Børge Finstad, forteller Rudsengen. «Lange dager» kommer ut i disse dager, de andre blir gitt ut utover vinteren. Ingen kommer i fysisk format, men på alle mulige strømmetjenester, som iTunes, Spotify og Tidal.

– Si litt om navnet, OLE LIDER?

– Jeg synes jo det er et kult navn. Egentlig lider jeg veldig lite. Jeg er lykkelig gift, har to unger jeg er veldig glad i, og har en kjempejobb. Jeg er heldig og privilegert. Samtidig har også folk som meg sine små og store troll de må kapp-ete med hver eneste dag. Tekstene mine handler om det å være menneske og de tinga du baler med sjøl. «Lange dager» har jeg skrevet sammen med Anton (Ruud). Vi har vokst opp i lag i Saltsyredalen og har fått kontakt igjen de siste åra. Teksten er vel et tilbakeblikk på tenåringslivets lidelser på en avsides plass. Anton har forresten hjulpet meg mye, og fôret oppunder sjøltilliten.

– Noen tanker om album etter hvert?

– Nei. Det viktigste for meg er å få lagd noe. Hvis noen hører på det, er det kjempegøy.

Samler lokal rockehistorie

Vi møter Rudsengen på Hadeland videregående skole der han er kontaktlærer for ei klasse med minoritetsspråklige elever.

– Jeg har elever fra halve jordkloden. Jeg trives veldig, sier læreren som også underviser i norsk, samfunnsfag og engelsk på yrkesfag.

Ved siden av sin utøvende musikk på fritida, er Ole Gulbrand også et levende musikkleksikon når det gjelder Hadelands rockehistorie.

– Jeg og Bobby (Bård Brørby) har samlet mye dokumentasjon om Hadeland rockeklubb som vi sjøl var en del av og fortsatt er veldig stolte av. Den historien er like viktig som mange andre historier på Hadeland. Om det blir digitalt, eller om vi lager bok, vet jeg ikke, men jeg og Bobby har lovet hverandre på rocketro og ære at noe skal det bli.

Dokumentasjonen inkluderer Kloppstockfestivalen, og inneholder også en rockeindeks, med hadelandsband fra slutten av 80-tallet og fram til 2015. Alt fra døgnfluer til band som har holdt på i årevis.

– Hvor mange har du spilt i sjøl?

– Fire-fem kanskje. Det første var Thrownups. Vi var oppvarmingsband for Kåre & the Cavemen på ungdomsklubben i Lunner. Vi hadde sombrero, helsetrøye og bermudashorts som sceneantrekk. Vi var et punkeband, og kunne egentlig ikke spille noen av oss.

Turné med stopp i Bjoneroa

Men det er Roa Rockers som er Ole Gulbrands band, eller var. Comeback har de hatt og kommer kanskje igjen, men det hele startet på begynnelsen av 90-tallet da han sammen med Håvard Wien og Nils Erik Strømnes var på Ragakonsert i Oslo. I bilen hjem igjen fant de ut at de burde ha et tributeband til Raga Rockers. Alle sammen kom fra Roa, og dermed var navnet gitt.

Siste konsert var på Oktoberrocken i Lunnerhallen i 2015.

– Vi fikk spille til slutt for 1500 publikummere. Ragavokalist Michael Krohn var der på lydprøva, og bassisten i Raga var på konserten. Det var veldig gøy. Vi fikk være rockestjerner for en kveld.

Et artig, men helt annerledes minne har han fra tidlige Roa Rockers-dager, da de spilte turné på Hadeland! Tre konserter på ei uke, i regi av rockeklubben. Et av turnéstoppene var Bjoneroa, der de spilte konsert med andakt av sokneprest Bruun i pausen.

– Rockeklubben ville egentlig ikke sende oss på turné. Men det var ingen andre band som ville. Det har jeg funnet ut i ettertid.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags